Проф. Момеков: Очакваме ваксините да дават протекция срещу Омикрон

  • 05 декември 2021 09:03

  • 1213
  • 3
Проф. Момеков:  Очакваме ваксините да дават протекция срещу Омикрон
© pixabay

Председателят на Българското дружество по фармация проф. Георги Момеков заяви, че ваксините носят много предимства и се модифицират бързо. Големите играчи в информационните иРНК създават нови ваксини, за да покрият "новият ни приятел" Омикрон и не съдържат патоген, обясни проф. Момеков пред БНТ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Според него не трябва да се афишира, че нещо се прави от Бил Гейтс, защото веднага ще се наострят ушите за чипиране. Скоро ще стане ясно дали Омикрон пробива ваксините, но дори да има страшно много мутации, въпреки всичко очакваме ваксината да дава протекция. Процентите ще намалеят, но се надяваме, че ваксините ще работят и при този вариант, изтъкна проф. Момеков.

Тепърва ще се види дали новият вариант ще е по-лек или по-заразен. Може да се очаква в намаляване на ефективността, но никой не може да даде отговор на този етап с колко процента ще спадне ефективността на ваксините.

По думите му в България се използват доста антибиотици, но ние не сме шампиони по това. Изплашените хора искат да пият нещо, което да ги предпази, но не е добре се пие постоянно антибиотик, предупреди проф. Момеков. За всичко, което разполагаме има механизми за резистентност, посочи той.

Доц. Александър Оскар: Коронавирусът води до слепота

Проф. Георги Момеков не вижда драма на някои човек, на който му е сложена векторна ваксина, бустерната доза да бъде с иРНК ваксина. Омикронът беше нещо неизбежно, защото скоростта, с която се правят ваксинации по света, не може да бъде по-бърза от скоростта, с която ще възникват варианти, подчерта той.
 

 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сисо

2021.12.05 | 18:44

3
Стига Зелени Простотии ! СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е НА 7500 години, не сме от вчера ! ЗА ДА ОЦЕЛЯВАМЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Д-р Ху Вей

2021.12.05 | 10:56

2
И мощна ерекция на езика !?

2021.12.05 | 09:32

1
Всяка следваща мутация е по-малко опасна за хората с нормален имунитет. За рнк ашладисаните, не е така.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини