Кюстендилска област вече е в червената зона, ваксинирани са близо 30 процента от населението

  • 03 декември 2021 17:51

  • 666
  • 0
Кюстендилска област вече е в червената зона, ваксинирани са близо 30 процента от населението
© Getty Images/Guliver

Епидемиологичната обстановка в област Кюстендил и действията на контролните органи в процеса на спазване на наложените мерки са били обсъдени на работна среща между регионалните институции и областния управител на Кюстендилска област, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Кюстендилска област вече попада в червената, а не в тъмночервената зона по заболеваемост. В тъмночервената зона остава само община Рила, а община Трекляно е дори в жълтата зона. По данни на РЗИ в момента има спад на новозаболелите в областта. От там отчитат, че на домашно лечение в момента са 875 човека, а под карантина са 632-ма. До този момент на територията на областта са излекувани над 12 400 души, общо диагностицирани от началото на пандемията са 14 262 души, а починалите са 774.

Със завършен ваксинационен цикъл са 31 319 души или 29,65 процента от жителите на областта.

Ръст на имунизираните от педагогическия и непедагогическия персонал в детските и учебните заведения в областта, в сравнение с предходния месец, са отчели от

Регионалния инспекторат по образование /РУО/. "С пълна ваксинационна схема от педагогическия персонал са 45,03 процента, а с непълна - 3,3 на сто. Спрямо учениците с пълна ваксинационна схема са 2,15 процента, а с непълна - 0,42 на сто", съобщава Мая Стойчева - началник на РУО - Кюстендил. Получените неинвазивни тестове за ученици досега са 22 040, от които на училищата, обучаващи ученици от 1-ви до 4-ти клас, са предоставени 13 220.

Три жертви на COVID-19 за денонощието в Кюстендилско

По данни на РУО, броят на учениците от 1-ви до 4-ти клас, обучавани присъствено в периода 22 - 26 ноември в 15 училища, е 55 процента. Броят паралелки начален етап, обучавани присъствено за същия период, е 67 на сто. През седмицата са били тествани 208 педагогически специалисти, няма положителни проби. Една положителна проба е имало при тестваните през седмицата 130 непедагогически специалисти.

От Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Кюстендил са съобщили, че през ноември са извършени 148 проверки в обекти от търговската мрежа и общественото хранене и 71 - съвместни с органите на МВР. Нарушения не са били констатирани. Нарушения са били установени при проверки на дирекцията "Инспекция по труда", за които са били наложени принудителни административни мерки, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини