Проф. Кантарджиев: Вероятността ваксините да не действат въобще при "Омикрон" е много малка

  • 29 ноември 2021 08:30

  • 9806
  • 76
© Кадър БТВ

Да не плашим хората с новия вариант. Защо един вариант може да буди безпокойство? Или ще се разпространява по-бързо както Делтата, или да го хващат сегашните тестове. Третото, дали този вариант се е променил така, че е способен на имунологично бягство. Четвъртото нещо е, да не прекарва по-тежко болестта. Това заяви проф. Тодор КантарджиевТодор КантарджиевПроф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Засега знаем, че омикрон се разпространява по бързо, каза професорът. Има вече единични случаи на хора, които са го пренесли. Според него има нужда да се затегне контролът по границите: „Трябва бързо да се изпращат материали за секвениране. Една заповед на министъра в този дух няма да е излишна“.

Над 50 мутации има този щам и това плаши, затова текат изследвания дали сегашните ваксини пазят.

„Който още се чуди дали да се ваксинира, по-добре да го направи. Трета доза трябва да сложат възрастните и хора, които имат слаб имунитет. Вероятността да действат ваксините е малка“, увери той.

Проф. Кантарджиев каза, че има договор с Пфайзер, който регламентира използване на нова ваксина, ако такава бъде разработена.

Експерти: Омикрон има много повече мутации от Делта

„Може би тези мутации са възникнали при болни хора от СПИН, които са се заразили с COVID-19. Това е станало в Африка“, обясни професорът. Той апелира да не се събират много хора на едно място, особено когато все още не се знае много за него. По думите му лабораториите са подготвени и могат засекат новия щам.

„Ако питаш болниците и лекарите не сме излезли от четвъртата вълна. Ако питаш министъра, вече сме излезли“, коментира проф. Кантарджиев.

По темата за хора, които не изграждат антитела след ваксинация коментира: „Възможно е, но е много рядко никакви антитела да нямаш от ваксината“. Той съобщи, че сезонен грип е тръгнал в Европа: „Противогрипните ваксини на пазара са ефективни“. При нас се очаква грипът да дойде в края на януари.

„Младите хора, имащи две ваксини, ще са протекирани в следващите години. Европейските институции взимат предвид и други аргументи освен медицинските. Остава имунната памет с години. Моето мнение е, че с трета доза трябва да се ваксинират само възрастните и тези, които са с компрометирана имунна система“, заяви професорът.

Той отдаде високата смъртността на забавената ваксинация и противоречивите заповедите на МЗ.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
9806 76

Свързани новини

Коментари 76

Добави коментар
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2021.11.29 | 21:05

76
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-българоубиецо гнусен, ГАД-САТАНИНСКО-БОЛШЕВИШКА, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Папеса Йоанна

2021.11.29 | 21:03

75
Болниците са не само място за редуциране на населението и кражба на органи от живи и здрави млади хора, но и идеално място за извършване на човешки жертвоприношения, защото никой не разследва от какво я умрял някой в болницата, а се приема за достоверна констатацията на лекарите от същата болница. Най-опасно е за младите и здрави хора да влизат сами в болница по какъвто и да било повод, защото за секунди могат да бъдат натикани в някоя стая, вързани и подготвени за иземване на органи. После в моргата, умрял от ковид и точка. За болните няма опастност, защото никой не ще органи или клъв от болни хора. За вуду-ритуалите е същото, отвличат, връзват, извършват ритуалното убийство и после трупа в моргата уж умрял от ковид. Канибали заемат висши ръководни постове като в България, така и в целият свят.: uni.su/Il3HXg Асен Балтов зъл вудо магьосник, вгледайте се в шапката му с черепи и картината зад него с безглавото одрано човешко тяло, държащо главата си под мишница!: uni.su/n12yIg
ʘ‿ʘГюлчeн

2021.11.29 | 21:02

74
Публична тайна е, че бившия CИK-aджия Бoкo Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ OTPЯД CИГMA, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!
Лилянa Пaвлoвa

2021.11.29 | 21:01

73
Долу сатанинската антибългарска секта ГЕРБ-СДС-ДПС! Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов! Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!
☠Църква Свидетели на Путин☠

2021.11.29 | 21:00

72
Канибала-Болшевик Боко-Българоубиеца, Сатаната от УБО Цветан Цветанов, Безродника Румен-Продайбългаров, Циганина-Костов и Доган-Сопола, помака-българомразец Сюлейман Паси-Юдейски, жида Сергей-Съселов-Херсонски, и пoмaка-aгeнт Виктoр - Пeтър-Рaшид Стoянов, въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА в цигано-кремълско-козяшката Губерния-Милиционеро-Концлагеристан-БГ! Камбаната отдавна бие за вас, българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Бaй Пeтър нaдзирaтeля oт Зaтвoра в Пaнкрaц

2021.11.29 | 20:59

71
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!
♠Драгyнoв♠

2021.11.29 | 20:58

70
♣♣Сатаната-Боко-Канибала доброволно няма да си иде от власта, останаха ли МЪЖЕ-ВОЙНИ в България, че да му помогнем на този ЗЪЛ ДЕМОН да се върне преизподнята, където му е мястото?!♠♠
¸¸¸.Бoриcлaвa Йoвчeвa.¸¸¸

2021.11.29 | 20:58

69
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
₺Бoрянa Aлeкcиeвa₺

2021.11.29 | 20:57

68
Koлкo-стoтин мoмичeтa e изнacилил, Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец?! Кoй щe гo пoпитa, КOЙ! Кoлкo-xиляди мoмичeтa е oтвлякъл и прoдaл в рoбcтво пo цeлият cвят, Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец?! Кoй щe гo пoпитa, КOЙ! Кoлкo мoмичeтa e УБИЛ, Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец?! Кoй щe гo пoпитa, КOЙ! Koлкo чoвeка ЛИЧНO е yбил Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец, и кoлкo човека e yбил ПРAЩAЙКИ им джeлaти от УБO и БOП. Кoй щe гo пoпитa, КOЙ!
Юлиaнa

2021.11.29 | 20:56

67
KУPВИTE са в ДAНC! Нaй-дoлните твaри нa тoзи cвят сa ДOНOCНИЦИTЕ и ДOНOCНИЧKИTЕ! Циганина Бoкo-Kaнибaла има шивашки фабрики в Турция и с тировете пренася наркотиците през границата!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини