Кипър ще започне ваксинация срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 г.

  • 26 ноември 2021 06:47

  • 610
  • 2
Кипър ще започне ваксинация срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 г.
©

Кипър ще започне през декември ваксинация срещу коронавирус на децата от 5 до 11-годишна възраст, след като в четвъртък Европейската агенция по лекарствата одобри прилагането на ваксината на „Пфайзер” за тази група, съобщи постоянният секретар на кипърското здравно министерство д-р Христина Янаки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Здравното министерство е разработило специален план за провеждане на ваксинацията сред децата, който е одобрен от Националния комитет за ваксинация и е подкрепен от Кипърското педиатрично дружество.

Кампанията ще започне в действащите ваксинационни центрове, а по-късно ще бъде разширена чрез специални мобилни звена в училищата. Необходимо е писмено съгласие от родителите.

Правителството вече е поръчало количества от детския препарат, които се очаква да пристигнат в Кипър около 20 декември, съобщи д-р Христина Янаки.

2370 са новите случаи на коронавирус у нас, 119 загубиха битката с вируса

Предстоят срещи и лекции в училищата, на които членове на Педиатричното дружество и експерти от здравното министерство ще информират родителите и децата за ваксините и ще отговорят на всички техни въпроси.

В момента възрастовата граница за имунизация срещу коронавируса в Кипър е 12 години.

Междувременно родители излязоха на масови протести в четвъртък срещу новите правителствени мерки за учениците от началните класове. От понеделник задължителни за децата над 6 години са носене на маска в училище, ежеседмичен бърз тест и притежаване на коронавирусния „безопасен пропуск”.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.26 | 08:12

2
ГЕНОЦИД!!!

2021.11.26 | 07:39

1
кой родител ще си даде детето на глобалистите?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини