МЗ: Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19

  • 21 ноември 2021 12:55

  • 587
  • 2
МЗ: Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Протичането на COVID-19 е различно по отношение на симптоми и тежест на заболяването: могат да се наблюдават безсимптомни, асимптоматични или тежки инфекции с пневмония и засягане на други органи. Тези инфекции могат да доведат до белодробна и мултиорганна недостатъчност.

Някои пациенти с COVID-19 не се възстановяват седмици и дори месеци след началото на заболяването и продължават да страдат от тежки общи симптоми –т.нар. „дълъг COVID“ (long-COVID).

Лицата, които са се заразили с COVID-19, могат да заразят своите приятели, колеги и членове на семейството, дори без да знаят това.

В България има лекарство, което е 100% ефективно срещу COVID-19

Ваксинацията срещу COVID-19 има значителен принос за ограничаване на пандемията! Ефективната и безопасна ваксинация ще позволи да се облекчат ограниченията за контакт. За да се случи това, голяма част от населението трябва да е развило имунитет срещу вируса. Ваксинацията може да допринесе за това в сравнително кратък времеви интервал, за да се осигури възможно най-голям ефект при ограничаване на пандемията и индивидуална защита на гражданите срещу тежко боледуване от COVID-19 .

Ваксинацията, в комбинация със спазването на дистанция, носенето на маска и проветряването – други важни мерки за намаляване разпространението на SARS-CoV-2 – ни предпазва в условията на пандемия.

Информацията е предоставена от официалната фейсбук страница на Министерството на здравеопазването. 

Радина Лазарова
587 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.22 | 10:07

2
Ваксинацията води до рекордни нива на заболеваемост и смърт. В Африка няма ковид, защото няма ваксинация. Просто и ясно.

2021.11.21 | 13:49

1
Невероятна снимка на сестра с гъбички по ноктите!

Добави коментар

Водещи новини