Проф. Витанов: 45% от българите са се срещали с коронавируса

  • 16 ноември 2021 09:57

  • 2291
  • 3
Проф. Витанов: 45% от българите са се срещали с коронавируса
© Кадър - Нова нюз

През следващите две седмици прогнозите са да паднем под 2 хиляди заразени на ден и под 100 човека починали с COVID-19. Това каза в ефира на „Твоят ден” математикът проф. Николай Витанов. По думите му очакванията са дифузното разпространение на вируса да спре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32035

„Има три възможни сценария. Първият е оптимистичният - да паднем под 2 хиляди заразени и под 100 човека смъртност. Вторият - тези цифри да не се постигнат. Третият сценарий е най-страшният - спадът на спре и броят на заразените пак да тръгне нагоре, което ще гарантира един ужасен декември месец”, коментира математикът.

Витанов прогнозира спад в смъртността от COVID-19

Според него предпоставки за реализирането на някои от лошите сценарии ще са прибирането на сънародниците ни от чужбина, както и връщането на учениците в клас. Спад на ентусиазма за ваксиниране също ще промени данните, допълни проф. Витанов. 

„Към момента около 45% от населението се е срещало с вируса”, обясни още той. И прогнозира, че до налагане на локдаун няма да се стигне.

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
2291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 02:26

3
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.11.16 | 13:08

2
Този мухомор няма .ли да спрете да го давате ,има лекари за тази работа
????

2021.11.16 | 10:26

1
"Другарю-професор" Витанов,КАК изчислихте тези ПРОЦЕНТИ,след като все още НЯМАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ от направеното ПРЕБРОЯВАНЕ на населението ни?????????????????????????? Тези ПРОЦЕНТИ за 7 МИЛИОНА население ли се отнасят или за 5 МИЛИОНА население?! Има ЗНАЧЕНИЕ ,нали?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини