Предоставят тестовете за COVID-19 на училищата

  • 07 ноември 2021 08:39

  • 1484
  • 4
Предоставят тестовете за COVID-19 на училищата
© gettyimages

До утре на обяд родителите на ученици от 1-ви до 4-ви клас ще трябва да подадат декларация дали са съгласни децата им да се тестват два пъти седмично с щадящи тестове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

А самите тестове ще бъдат предоставени днес.

Най-късно до 12 часа на 8 ноември т.г. родителите на учениците от I до IV клас, които се обучават в електронна среда, трябва да декларират дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове или могат да представят валиден документ, че детето е преболедувало COVID-19. Министерството на образованието и науката (МОН) подготви образец на декларация, който е предоставен на Регионалните управления на образованието (РУО) и чрез тях - на директорите, обявиха от пресцентъра на ведомството.

Александър Златанов: Осигурени са достатъчно COVID тестове за най-малките

В декларацията са посочени конкретните два вида тестове със слюнка, които са избрани от Министерството на здравеопазването чрез обществена поръчка и ще бъдат прилагани в училище. На всяко училище ще бъде предоставен само единият от двата вида тестове.

Децата ще бъдат тествани в класната стая от медицинско лице и/или преподавател или непедагогически специалист, определен от директора. Допустимо е участието също на доброволци – родители, медиатори, представители на БЧК и др., които разполагат със „зелен сертификат“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
1484 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Янко

2021.11.07 | 10:31

4
Янаки 25г в Парламента .Какво направи за хората?Защо мълчиш за хората по твое време и не ги връщаш и съдиш.Дарина,Ц.Василев,Божков,Мая ?Те бях по твоето време човече.

2021.11.07 | 09:50

3
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.11.07 | 09:18

2
Поредните пари на вятъра ама нали данъкоплатеца ги плаща а не излизат от джоба на Радев.

2021.11.07 | 09:08

1
Кой ще ги ползва,те няма да отидат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини