Във Великотърновска област работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19, които са с леки и среднотежки симптоми

  • 22 октомври 2021 15:14

  • 311
  • 0
Във Великотърновска област работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19, които са с леки и среднотежки симптоми
© Getty Images/Guliver

Във Великотърновска област работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19 с леки и среднотежки симптоми.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Разкритата извънболнична COVID зона е към МЦ "Диагноза и здраве" и се намира в сградата на Белодробната болница "Д-р Трейман" във Велико Търново на базата на сключен договор за съвместна дейност с лечебното заведение.

В центъра работят д-р Стела Денчева - пулмолог и специалист по вътрешни болести, и д-р Драгош Методиев - началник на Отделението по гръдна хирургия в Университетската болница в Плевен и асистент в катедрата "Хирургия" към Медицинския университет в Плевен.

Дейността на кабинета е съгласувана с РЗИ и РЗОК, каза д-р Методиев. Всеки работен ден, от 16.00 до 18.00 часа, кабинетът ще приема пациенти. На място ще се преценява тежестта на заболяването и ще се назначава терапия. Осигурени са апарати за измерване на кислородното насищане, по преценка на лекарите ще има възможност за рентгенова снимка и друг тип изследвания. При необходимост лекарите ще изписват и направления за хоспитализация.

Четири общини във Великотърновско попадат в тъмночервената COVID зона

Пациентите с леки или със среднотежки симптоми на коронавирус ще могат да получават безплатно един антибиотик от назначеното лечение, както е предвидено в плана на здравното министерство. Телефонът за записвания и връзката на пациентите с лекуващите ги лекари е 0899 177 266. В кабинета се приемат хора с положителен тест за COVID-19, които са вписани в Единния информационен регистър, уточни д-р Методиев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини