Въпреки бонуса от 5 дни отпуск едва 15% от служителите на община Сапарева баня са ваксинирани

  • 22 октомври 2021 11:55

  • 224
  • 0
Въпреки бонуса от 5 дни отпуск едва 15% от служителите на община Сапарева баня са ваксинирани
© Getty Images/Guliver

Въпреки бонуса от 5 дни допълнителен отпуск, влязъл в сила от началото на епидемията, служителите на общината в Сапарева баня не са се ваксинирали. Имунизирани са само около 15 на сто от тях, каза за БНР кметът на курортния град Калин Гелев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

След въведения задължителен зелен сертификат обаче и в Сапарева баня все повече се имунизират срещу заразата.

От 130 души, работещи в администрацията и в помощните звена, ваксинирани са само 20. Какво е обяснението на кмета Калин Гелев:

„Защото повече вярваме на Фейсбук, отколкото на специалистите. От повсеместно наблюдение, поне лично мое, при младите хора, а за всеобщо учудване и възрастните хора отричат ваксинацията“.

Въведеният задължителен зелен сертификат за ваксиниране създава проблем пред собствениците и персонала на над 120-те къщи за гости и хотелите в курорта.

Четири пъти повече желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 в Пазарджик

„Няма затворени, по-големите собственици на хотелите и на къщите за гости, вчера говорихме, предлагат антигенни тестове, взели са бързи тестове и за персонала, евентуално и за клиенти. Но наблюдава се така стъписване, паника не можем да го кажем, но предвид заповедта, която беше спусната с тези зелени сертификати… Защо първо създаваме паника, а после… къде са специалистите да кажат“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини