СЗО: Европа е единственият регион в света с повишение на случаите на COVID-19 на седмична база

  • 20 октомври 2021 13:42

  • 574
  • 0
СЗО: Европа е единственият регион в света с повишение на случаите на COVID-19 на седмична база
© Getty Images/Guliver

Световната здравна организация съобщи, че през последната седмица има 7-процентно увеличение в броя на новите случаи на коронавирус в Европа, единствения регион с отчетено повишение по този показател, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28916

В огласените снощи данни за хода на пандемията здравната агенция на ООН посочи, че за този период са отчетени около 2,7 милиона нови случая на COVID-19 и над 46 000 починали, равнище, което е сходно с данните за предишната седмица. Най-много нови случаи на заразяване има във Великобритания, Русия и Турция.

Най-голям спад на COVID-19 инфекциите има в Африка и западнотихоокеанския регион, където те намаляват съответно с около 18 и 16 процента. В Африка намалява и броят на смъртните случаи, с около една четвърт, въпреки крайния недостиг на ваксини на континента. Други региони като Америките и Близкия изток отчитат подобни на тези от миналата седмица стойности, посочи СЗО.

За трета поредна седмица обаче има скок на новите случаи на заразяване в Европа, където те са около 1,3 млн. Над половината от страните в региона отчитат повишение по този показател, заяви СЗО.

СЗО: Човечеството е изминало около 60% от пътя в борбата с коронавируса

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28916

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
574 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини