Д-р Аспарух Илиев: Млякото е разсипано, трябват остри решения

  • 20 октомври 2021 13:21

  • 1133
  • 2
Д-р Аспарух Илиев: Млякото е разсипано, трябват остри решения
© Кадър Nova

"Ние се намираме в тежка криза на пандемията. Сертификатът е елемент, който държавата е принудена да наложи, защото няма дисциплина... Сертификатът няма да промени ситуацията". Това каза пред БНР д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините, ръководител на лаборатория в Берн.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите му всеки ден от Covid-19 в България умират толкова хора, колкото умират от каквато и да е друга болест и не се вижда спиране на този процес. 

Проф. Радка Аргирова: Сертификатът за ваксиниран - безсрочен, за прекарал COVID-19 - едногодишен

"През лятото имахме период на спокойствие, можехме да активираме ваксинационната кампания, трябваше да има повече информация, трябваше да има професионален подход към цялата кампания. За съжаление, в момента млякото е разсипано. Ситуацията е толкова сериозна, че се опасявам, че в следващите две-три седмици здравната система ще се срине. Ежедневното обслужване на най-леките случаи ще страда. Решенията са острите решения - трябва да се сведе до миниум събирането на много хора на едно място, децата да минат на дистанционно обучение". 

В предаването "12+3" д-р Илиев посочи, че ключов елемент в Швейцария са големите и строги глоби и уважението към институциите. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1133 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.20 | 13:55

2
Трябват твърди мерки а не меките китки на Кацаров дето не дават ефект.
Анонимен

2021.10.20 | 13:31

1
Джендър

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини