Пулмолог: Децата са изкупителна жертва на липсата на познания на възрастните

  • 18 октомври 2021 15:05

  • 1425
  • 3
Пулмолог: Децата са изкупителна жертва на липсата на познания на възрастните
© Getty Images/Guliver

За трета учебна година децата са изкупителна жертва на липсата на познания на възрастните. Още преди началото на учебната година трябваше да се вземат някои мерки. Учителите да бъдат масово ваксинирани, това няма какво да се обсъжда, то е наложително както при лекарите. Можеше и децата да имат антитялов профил, който се прави с елементарен тест, и така щеше да се види, че много от тях са прекарали COVID-19,  а останалите да бъдат стриктно контролирани с тестове два пъти в седмицата. Те имат нужда от присъствено обучение - това е безспорно. Този коментар направи пред БНР д-р Рада Маркова, детски пулмолог. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30017

Тя изтъкна, че при Делта варианта симптомите са много подобни на останалите сезонни инфекции и заради това понякога се подценява заболяването при децата от родителите им.

Тя препоръча категорично ваксиниране на възрастните, защото за децата вирусът не е толкова проблемен: "Все още COVID-19 е щадящ за детската популация", каза тя и уточни, че единични са случаите на по-тежко протичане на инфекцията при пациенти деца.

Д-р Маркова изказа мнение, че добър вариант е ротация на две седмици редуване на присъствено и дистанционно обучение: "Ако видите заведенията и дискотеките, които са препълнени от хора, не мисля, че децата с поведението им в училище са по-рискови от техните по-възрастни близки. Децата са изкупителни жертви в тази политическа и дори икономическа игра". 

Според нея трябва да има контрол над пандемията: "Това е биологична война и хората, които не разбират тази сериозност е добре да видят какво се случва в болничните отделения".

Министър Денков разкри най-големите проблеми на образованието и кой трябва да решава за дистанционното обучение

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30017

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1425 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.18 | 16:53

3
Сатанистите искат масово жертвоприношение на български деца. И нашето правителство е готово да го направи. Предлагам народът да се вдигне на бунт и избеси по стълбовете сатанистите и националните предатели.
Сливен

2021.10.18 | 16:02

2
Маркова! И твоето име запомнихме

2021.10.18 | 15:36

1
Артилерийска подготовка за новите мерки, атаката срещу нас предстои.

Добави коментар

Водещи новини