Нови противоепидемични мерки в Кюстендилска област от утре

  • 11 октомври 2021 15:37

  • 599
  • 1
Нови противоепидемични мерки в Кюстендилска област от утре
© Google maps

Заради увеличения брой заболели и влизането на Кюстендил в тъмночервената зона, областният кризисен щаб обяви допълнителни ограничения, които засягат различни сфери и ще са в сила до 10 ноември тази година.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27586

"Преустановяват се провеждането на присъствени групови занимания в езикови и детски центрове, както и провеждането на събития от частен характер - като сватби и кръщенета. Спира се и провеждането на конгреси, музикални фестивали и събори. Преустановява се провеждането на масови спортни мероприятия на закрито, а тези, които са на открито, ще се провеждат без публика", каза пред БНТ областният управител инж. Александър Пандурски.

Още 40 жертви на COVID в страната. 95% от починалите - неваксинирани

Временно се спират и посещенията във фитнес зали, спортни зали, плувни басейни. Затворени са и музеите и галериите.

Учениците минават на ротационен принцип на обучение съгласно график, изготвен от Регионалното управление на образованието. Присъствено ще останат да учат през целия период учениците от 1-ви до 4-и клас, останалите ще редуват присъствено и дистанционно обучение по график.

Преустановяват се свижданията и посещенията в болници и специализирани институции. В игрални зали и казина задължително ще се влиза с маски, при 50 процента посещение и спазване на работно време до 22 часа.

Посещенията на кина и театри са разрешени, но при 30% заетост.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27586

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
599 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.11 | 17:28

1
България е с на-малко смъртни случаи на 1 000 000 население: 3-4 пъти по-малко в сравнение със западните държави. Това се дължи на мъдростта на българския народ и на ниския процент "ваксинация". Ако обаче се отровим т.е. "ваксинираме", ще започнем да мрем като мухи. Ваксините-отрови убиват невинни и здрави хора. Те са вируса.

Добави коментар

Водещи новини