Момиченце на два месеца от Шумен е заразено с COVID-19

  • 27 септември 2021 14:37

  • 465
  • 1
Момиченце на два месеца от Шумен е заразено с COVID-19
© Pixabay

Момиченце на два месеца от Шумен е най-малкият заразен с коронавирус жител на областта през изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Регистрирани през седмицата са и четири случая на положителни проби за COVID-19 в организирани детски колективи в Шуменско - в четири училища. Инспектори на здравната инспекция са провели епидемиологично проучване на хората с положителен резултат, установили са контактните лица, които са уведомени за срока и условията за поставянето им под карантина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Общо 178 са регистрираните случаи на коронавирус в Шуменско от 20-и до 26 септември, с 67 по-малко от предходната седмица. Регистрираните положителни проби за COVID-19 в Единната информационна система за областта достигнаха 11 326. От началото на пандемията починалите с коронавирус в Шуменско са вече 686.

РЗИ продължава да организира "зелени коридори" със свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 в общо шест имунизационни кабинета в Шуменско. Графикът за работа им се публикува на сайта на здравната инспекция. Вече са ваксинирани 52 834 жители на областта, от които 26 710 са със завършен имунизационен курс.

От здравната инспекция припомнят, че от въвеждането на извънредна епидемична обстановка в България, осъществяват контрол по спазване заповедите на министъра на здравеопазването в Шуменско всеки ден и апелират за отговорно поведение.

Ето къде са новите заразени с COVID-19 в страната, вирусът отне живота на двама млади мъже

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.27 | 17:43

1
Отровите, наричани "ваксини", израждат генетично човешките клетки. Те предизвикват непрекъснато произвеждане на отровни протеини, които завземат тялото и водят до спиране на важните човешки органи. Отровите-ваксини убиват хората.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини