Гледай на живо

Ще реши ли Ансу Фати проблемите на Барселона - Гледайте "Контра"

Проф. Витанов с нови тревожни данни за пандемията от COVID-19

  • 15 септември 2021 14:00

  • 4030
  • 5
Проф. Витанов с нови тревожни данни за пандемията от COVID-19
© Getty images

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим. Това пише в социалните мрежи бившият член на НОЩ математикът проф. Николай Витанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26681

Той отчита, че съгласно картата на риска по планана Министерството на здравеопазването, се вижда раздвижване в негативна посока.

„Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона. Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен”, пише проф. Витанов.

Проф. Витанов: Делта вариантът не подбира, удря от 0 до 100 години

Ето и целия му пост в социалната мрежа:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 септември 2021 г.

Най-напред, задължителната програма (извинявайте, трябва да го пиша това, за да няма после хък-мък).

1. Нямам друг профил освен този. Пазете се от мои фалшиви профили, направени с цел да се ръсят глупости уж от мое име.

2. Ако си хейтър, псуващ като каруцар и ревеш и виеш, когато на нежната ти ранима душа и бъде отговорено подобаващо, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

3. Ако не си хейтър, но не желаеш до съзнанието ти да достига информация за това какво става с пандемията, не чети тази информация. Нямаш работа тук. Живей си живота другаде.

4. Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни. Ако смятате, че това ви плаши, не го четете. Просто не го четете.

Следват картите.

Най-напред тази за риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Виждате, че има раздвижване в негативна посока. Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона.

Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим.

Базовото репродуктивно число днес е 1.194. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Писах иказах вече, че мерките са пробити. Министерството на здравеопазването добре ги наложи, но като не се спазват, кел файда, дето има една приказка.

Броят на областите с дифузно разпространение на вируса също леко нарасна - от 4 на 6.

Проф. Витанов: Пикът на COVID-19 идва до дни

Към хората на първа линия: виждате какво става с част от населението - всеки е компетентен и безсмъртен герой. Идва при тях вируса - бум, тряс и при вас да ги лекувате. Затова използвайте затишието и си прегледайте запасите и организацията. Няма кой друг - вие сте на първа линия в борбата с вируса и с идиотията.

Що се отнася до това, което ни чака, гледате линията 20000 - 40000 - 500000. Какви са тези числа, не знам, многознайниците хейтъри ще ви осветлят. Като ги гледате, да ви кажа точно какво ще спра на 1-ви октомври? Знаете, че правя кастинг за мой заместник изсредата на хейтърите. Такъв няма да се появи, времето за дългосрочни прогнози свърши. Чакам просто 1-ви октомври, за да обявя теоремата за доказана. Хейтърите могат само да вият и реват, да се тръшкат от яд и злоба по диваните и да заплашват с физическа разправа и убийство. Е, аз ще спра да ви казвам числа от 1-ви октомври (с изключение на базовото репродуктивно число). Ще продължа с картите (които пак са си числа). Числата ще ви ги казват хейтърите, а аз ще си седя на дивана и ще ги коментирам. Досещата се какви ще са коментарите ми. И хейтърите се сещат. Затова никой не се явява на кастинга. Да си страхлив, означава да виеш и да ревеш анонимно, а не да излезеш с името си пред целия народ и да правиш анализи и прогнози.

Толкоз по тоя въпрос. Що се отнася до вторичния пик, последния път като бях при Виктор Николаев в Нова телевизия, нарисувах три картинки на възможносто развитие. Намерето го това интервю и вижте картинките. Вижте особено последната - тогава и оградих част от картинката. Защо я оградих тогава ли? Защото това се очаква да стане, ако мерките не сработят. Отдавна беше това. Хейтърите още не са загрели, че може да има вълна с двоен пик. Пикът бил само един, пикът бил само един. Абе хейтъри, това не са ви водни вълни. Тия може да имат и първичен и вторичен пик.

Добре, стига за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завършва проф. Витанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26681

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
4030 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар

2021.09.15 | 18:30

5
1. Ако можеш да четеш, не чети това. 2. Положението е от розово към зелено. 3. Ще кажа три числа 3-5-8, след два месеца ще обяня какво значат. 4. Хейтърите ми развалиха ковида.

2021.09.15 | 17:21

4
Работя в болница, приемат се пациенти, за да източват здравната каса!Умират хора със сърдечносъдови заболявания, диабет и деменция!
Умник Гюро

2021.09.15 | 15:33

3
Болниците се пълнят с ваксинирани пациенти. Само че медиите не го казват. Освен това, ако си ваксиниран и влезеш в болница, до 14 дни след ваксинацията те водят неваксиниран!!! Ето как медиите лъжат хората и изкуствено раздуват лъжата "Ков.д".

2021.09.15 | 14:26

1
Bитанов маймуна гpозен, пак си показва чеpвената зона.
DedoPop

2021.09.15 | 15:18

2
О, цъфна първото хейтърче!

Добави коментар

Водещи новини