Ловешка област се задържа в "оранжева" зона по заболеваемост от COVID-19

  • 13 септември 2021 17:38

  • 381
  • 0
Ловешка област се задържа в "оранжева" зона по заболеваемост от COVID-19
© Gettyimages (архив)

Ловешка област се задържа в т.н. "оранжева" зона, като 14-дневната заболеваемост от COVID-19 е 242,4 на 100 хиляди население, при 237,5 на 100 хиляди за предходната седмица. През последните седем дни са диагностицирани 134 заболели. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

От там допълват, че са започнали изследвания за COVID-19 с бърз антигенен тест по желание на педагогическия и непедагогическия персонал от учебните заведения в областта. Кампанията се организира по инициатива и със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч и е във връзка със старта на новата учебна година. През изминалата седмица са изследвани 118 желаещи лица. Няма доказани положителни проби. Изследванията продължават в Троян, Луковит и Тетевен. 

Починалото с коронавирус бебе е било прието с двустранна пневмония в болницата в Ловеч

През изминалата седмица от мобилен екип на РЗИ били имунизирани жители от селата Дренов и Владиня. Кампанията е организирана по инициатива на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и със съдействието на здравния медиатор на Общината, на Българския червен кръст, кмета на двете населени места и на Центъра за работа със доброволци към регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев".

В периода от 6 до 12 септември включително в областта са приложени 1171 дози ваксина срещу коронавирус. Обхванати с първа доза са 655 лица и 516 с втора доза. Ваксинационното покритие на територията на област Ловеч е 15,6 на сто.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини