Всички органи на починалато бебе в Ловешката болница са били блокирали

  • 08 септември 2021 14:00

  • 81150
  • 2
Всички органи на починалато бебе в Ловешката болница са били блокирали
© bulphoto (архив)

14-дневно бебе почина на 5 септември, след като е било прието Ловешката болница на 2 септември в много тежко състояние. Майката е 14 годишна. От Регионалната здравна инспекция са изпратили екип от специалисти в село Брестовица, за да изследват всички контактни на бебето - пет души – майката, бащата и бабите. Всички техните тестове са отрицателни. Никой от близките на бебето, което почина не е заразен с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Какво са предприели лекарите в Ловешката болница?

„Детенцето дойде в много тежко, шоково състояние, с нарушена функция на всички органи. Много тежка дихателна недостатъчност, бледо, пъшкащо със синкави петна по цялото тяло, беше моментално взето от Спешно отделение, където отидох за преглед и включено на венозна реанимация, с много медикаменти и когато беше постигната стабилизация направихме тест за COVID-инфекцията, която се оказа силно положителна. Още в първите секунди маркерът се оказа положителен. След това повторихме теста - беше положителен, имаше и трети тест, който се оказа силно положителен“, каза за БНР д-р Петя Станчева началник на Неонатологичното отделение.

Д-р Станчева разкри подробности за починалото 14-дневно бебе от коронавирус

Тя подчерта, че инфекцията е била много тежка с мултиорганна недостатъчност.

„Всички органи бяха блокирали. Дойде с тежка чернодробна недостатъчност, белодробна недостатъчност, двустранна пневмония, появиха се гърчове. Много бързо развиваща се инфекция“, допълни д-р Станчева.

Според нея няма риск за останалите деца в неонатологичното отделение, защото те не са имали контакт. От доста време при нас е изграден такъв COVID-сектор, който се обслужва от отделен персонал със спазване на всички противоепидемични мерки. Те не са имали контакт тези дечица, друг персонал ги обслужва.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
81150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.08 | 16:46

2
списван от полуграмотен шизофреник, който мре от яд, че мафията няма да е на власт никога повече.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.08 | 16:46

1
списван от полуграмотен шизофреник, който мре от яд, че мафията няма да е на власт никога повече.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини