Децата рядко страдат от дългосрочни последствия от COVID-19

  • 04 август 2021 13:21

  • 303
  • 0
Децата рядко страдат от дългосрочни последствия от COVID-19
© Pixabay

Децата относително рядко страдат от дългосрочни последствия след преболедуване от новия коронавирус, предаде ТАСС, като цитира британско проучване.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Учените от лондонския Кингс колидж също така установяват, че те оздравяват много по-бързо от COVID-19 в сравнение с възрастните.

"Делът на децата, страдащи от дългосрочните ефекти на коронавирусната инфекция, е малък," казва професор Ема Дънкан от изследователския екип.

В проучването са участвали над 258 хиляди британски ученици, като 1,8 хиляди от тях са преболедували от COVID-19 между септември 2020 г. и февруари 2021 г. Инфекцията е протекла от лека до тежка форма.

ОАЕ предлагат китайската ваксина Синофарм на деца на възраст от 3 до 17 години

Лекарите изследват подробно какви симптоми са характерни за децата в активната фаза на заболяването, а също така как се променя здравословното им състояние в следващите месеци.

Наблюденията показват, че децата се възстановяват значително по-бързо от възрастните и при тях дългосрочните последствия от новия коронавирус са по-малко.

Състоянието на децата се подобрява средно шест дни след заразяването, като само 4,4% от тях показват характерни симптоми на Ковид-19 и след преболедуването.

Великобритания опитва да убеди чрез стимули младите да се имунизират

Повечето от тях се оплакват от постоянна умора, главоболие и проблеми с обонянието. Тези проблеми изчезват средно три - четири седмици след възстановяването.

Изводите от проучването на британските изследователи са публикувани в изданието "Лансет чайлд енд адолесънт хелт", допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини