Проф. Илко Гетов: В ЕМА не са постъпили документи за оценка за бустерна доза

  • 02 август 2021 16:04

  • 423
  • 1
Проф. Илко Гетов: В ЕМА не са постъпили документи за оценка за бустерна доза
© Булфото, архив

В ЕМА се разглежда набор от продукти за лечение на Covid-19. Разглеждат се и четири ваксини. Очакваме да бъде подадено заявление за т.нар. Т-клетъчна ваксина. Все още не са постъпили документи за оценка за добавянето на бустерна доза на нито една от разрешените ваксини.  Това каза пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31527

"Работи се в посока третата доза да е възможна за имунокомпрометирани пациенти, за такива със слаб имунитет, за хора със съпътстващи заболявания. Ако имаме решение, то ще бъде взето през септември", посочи той.

СЗО: Броят на случаите на COVID-19 в Европа надхвърли 60 милиона

"Вирусът можем да преборим с общи усилия, едно от тях е ваксинирането. Четвърта вълна има и тя се развива с бързи темпове в страните от Западна Европа. Нещата не се случват според очакванията ни, трябва да сме внимателни и да имаме стимули за тези, които са били така добри да бъдат отговорни и да се ваксинират", коментира също Гетов.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ху лет дъ модс аут

2021.08.02 | 22:06

1
днес се разминах със силно запотен (като задн*к) модератор, който гордо ми заяви, че е спортист от 20 год. (бременен в 8 месец), вишист и си работи по специалността - прибирайте си ур*дите ...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини