Пациент с Делта варианта на COVID-19 е установен в Кюстендил

  • 21 юли 2021 14:43

  • 1005
  • 0
Пациент с Делта варианта на COVID-19 е установен в Кюстендил
© Getty images

Пациент с Делта варианта на COVID-19 е установен и в Кюстендил. Това е станало в средата на миналия месец, каза главният лекар на Райноната болница в града д-р Александър Величков пред БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25426

Взети са проби от заболелия, резултатите се чакат от софийска лаборатория.

Доц. Кунчев разкри, че очакваме ръст на заразените с COVID-19 у нас

Доктор Величков не обяви подробности за пациента, но обясни: "В Кюстендил от средата на миналия месец има установен влязъл делта вариант, той ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие абсолютно всички болни. При този болен не е установено това нещо, тъй като процесът на секвениране е продължителен и се извършва в софийска лаборатория, но оттук натам бройките на случаите, които ще дойдат, вероятно ще са изключително от този вариант и той ще доминира над останалите."

Две седмици в кюстендилската болница не са приемани новозаболели с COVID-19, от два дни обаче има нови случаи:

"Вече имаме пациент с COVID инфекция, с пневмония, с дихателна недостатъчност. Злото е притихнало, но не е изчезнало, то набира сили. Само до няколко седмици или до месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единственият шанс на всички хора да запазят тяхното здраве, живота и здравето на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират", коментира още д-р Величков.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1005 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини