Пикът на пандемията в Гърция ще е през август, предупреждават експерти

  • 15 юли 2021 13:09

  • 1099
  • 0
Пикът на пандемията в Гърция ще е през август, предупреждават експерти
© Pixabay

Експерти предупреждават, че пикът на новата вълна от коронавируса ще настъпи през месец август, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Тъй като случаите на заразяване продължават да се увеличават, здравните власти още веднъж подчертаха, че Гърция е в разгара на четвъртата вълна на пандемията от COVID-19. В допълнение към нарастващия процент на инфекции, индексът на предаваемост на вируса също скочи рязко, както и процентът на положителните тестове.

Експертите очакват вълната да се разпространи допълнително с няколко хиляди нови случая на ден през август, които ще са сред младите хора, но и неваксинираните на възраст над 50 години.
Ръст на случаите на COVID-19 в Гърция, протести срещу ограниченията в Атина и Солун

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

„Епидемията ще ескалира бързо и внезапно“, предупреди Никос Сипсас, професор по инфекциозни болести в Атинския университет, добавяйки, че четвъртата вълна може да достигне връх между средата и края на август. „Разбира се, не мога да правя прогнози, но говорим за много хиляди случаи“, каза той, като отбеляза, че през август „можем да видим повече от 10 000 случая на ден“.

Научната общност и държавата продължават да се опитват да убедят онези, които се колебаят да се ваксинират, да се решат на подобна стъпка. Същевременно обмислят възможността за разширяване на програмата за ваксинация за деца над 12 години, информира "Фокус".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
1099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини