Вариантите на COVID-19 представляват икономически риск, предупреди Г-20

  • 10 юли 2021 19:44

  • 1263
  • 1
Вариантите на COVID-19 представляват икономически риск, предупреди Г-20
© Pixabay

Групата Г-20 заяви днес, че икономическите перспективи са се подобрили от предишната й среща през април. Вариантите на Ковид-19 обаче може да застрашат възстановяването, предупредиха финансовите министри от обединението, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

"Отново потвърждаваме решимостта си да използваме всички налични инструменти, докато е необходимо, за да се справим с тежките последици на Ковид-19", се посочва в заключителното комюнике от срещата на финансовото Г-20 във Венеция.

Италианският министър на икономиката Даниеле Франко отбеляза същевременно, че светът трябва да избягва налагането на нови ограничения върху живота на хората в борбата с пандемията.

Очаквано, групата подкрепи световната сделка за корпоративното данъчно облагане, която по-рано този месец бе договорена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), за минимална ставка от 15 процента.

Кристалина Георгиева с предупреждение за възстановяването от пандемията

Освен това Г-20 за първи път посочи, че цената на въглеродните емисии може да бъда част от мерките за борба с климатичните промени.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън призова света "бързо да се придвижи към финализиране на сделката".

ЕК приветства предварителното споразумение относно Европейския акт за климата

Италианското председателство на Г-20 обаче предупреди, че е необходима допълнителна работа по реформата на корпоративното облагане.

Финансовите министри на страните от Г-20 са одобрили минимална данъчна ставка за големите компании, съобщи по-рано днес германският финансов министър Олаф Шолц.

Той изрази увереност, че окончателно споразумение за данъчно облагане на мултинационалните компании ще бъде постигнато до октомври, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.07.10 | 22:10

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини