Британски лекари определят индийския вариант на COVID-19 като най-опасен и заразен

  • 18 юни 2021 11:59

  • 798
  • 0
Британски лекари определят индийския вариант на COVID-19 като най-опасен и заразен
© Getty Images/Guliver

Британски лекари определят индийския вариант на новия коронавирус като най-опасен и заразен, показват данните от изследване, публикувано в изданието "Лансет".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25467

Специалистите са анализирали случаи на болни в Шотландия в периода между 1 април и 28 май т.г. При 99% от тях е направен пълен преглед на протичането на заболяването. В рамките на разглеждания период са регистрирани 19 543 потвърдени случая, предизвикани от вируса SARS-CoV-2.

На базата на получените данни учените правят заключението, че рискът от настаняване в болница при пациенти с индийския вариант на Ковид-19 е два пъти по-висок, отколкото при британския вариант.

Лекарите също така отбелязват, че рискът от хоспитализация е значително по-висок при пациенти, които има по пет или повече съпътстващи заболявания.

Индийският вариант на COVID-19 вече е в България

Изследването показва, че ваксинацията е надежден начин за намаляване на риска от зараза, макар че препаратите на "АстраЗенека" и на "Пфайзер Бионтех" са по-малко ефективни срещу индийския вариант в сравнение с британския.

Делта вариантът на COVID се блокира от ваксините. Това е доказано!

Лекарите обаче отбелязват, че не разполагат с достатъчно данни за настанените в болници пациенти с новия коронавирус, за да направят сравнение на ваксините, допълва БТА.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
798 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини