Акад. Петрунов: Далече сме от оптимизма за победа над епидемията

  • 14 юни 2021 18:28

  • 396
  • 3
Акад. Петрунов: Далече сме от оптимизма за победа над епидемията
© Getty Images/Guliver

"Далече сме от оптимистичните твърдения, че сме победили епидемията. Трябва да продължим да спазваме противоепидемичните мерки. Без качествена имунизация на голяма част от населението няма да се преборим с коронавируса още много дълго време". Това каза пред БНР акад. Богдан Петрунов, председател на експертния съвет по алергология към здравното министерство. 

Според него няма съмнение, че делта вариантът ще влезе и в България: "Имунизацията е ефективна към различните варианти на коронавирусната инфекция. В различна степен". 

Акад. Петрунов допълни: "Важно е ваксинацията да се направи сега, за да се постигне по-високо имунизационно покритие, което ще даде възможност пандемията да превърнем в ендемия - да направим разпространението на вируса на огнища". 

Акад. Петрунов: Наесен отново ще се ваксинираме срещу COVID-19

Novini.bg
396 3

Коментари 3

Добави коментар
ТЕСТ за ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

2021.06.14 | 18:58

1
Моля, нека всяка седмица се ваксинираме. Не ни е достатъчно!! Искаме да затворите държавата, да ни спрете въздуха и да ни продавате скъпо вода. Моля ви, искаме ГМО храна и ваксини! За да може да не се множим, а децата на богатите да живеят щастливо!! Амин!
долния ковидар насран

2021.06.14 | 19:42

3
А бе той е смешник,ама ти ша ходиш да са ваксаш с недотестванна вакса от която пукаляса сума ти народ,астра я забраниха в много държави а в други е само за възрастни и името даже си смени.

2021.06.14 | 19:01

2
смешник си ти, коментиращия...

Добави коментар

Водещи новини