Китай посочи лаборатория в САЩ като първоизточник на COVID-19

  • 28 май 2021 20:50

  • 2479
  • 3
Китай посочи лаборатория в САЩ като първоизточник на COVID-19
© Getty images

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в разпореди ново разследване за произхода на COVID-19. Китайските власти обаче отказват, а говорителят на китайското външно министерство дори посочи, че вирусът може да е от американска лаборатория.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Новият доклад дали вирусът има естествен или лабораторен произход трябва да бъде изготвен до 90 дни.

Какъв е произходът на коронавируса?

Американските разузнавателните служби не изключват и двата сценария. Китайските власти обаче смятат, че това е опит на Вашингтон да хвърлят вината върху Пекин и прикрие некомпетентната си реакция, както и че е възможно произходът му да е от американска лаборатория, пише Блиц.

"Има много съмнения около лабораторията във Форт Детрик, а Щатите имат повече от 200 биологични лаборатории по целия свят", заяви говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.

По-рано Световната здравна организация отхвърли версията, че коронавирусът е изтекъл от китайската лаборатория в Ухан, която изучава подобни вируси в миналото. Но конспирацията беше подкрепена с нови доказателства, след като "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че трима от изследователите в Ухан са били болни със симптоми, подобни на корорнавирус, преди първите случаи на болестта през ноември 2019 г.

"Китайското правителство гони медиите, които се опитват да разследват. Екипи са били задържани или заплашвани", сподели д-р Амеш Адалжа от "Джон Хопкинс Институт".

Това повдига въпроси. Доказателства в подкрепа и на двете теории не липсват, а пръв предшественикът на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в - Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския настоя, че произходът му е изкуствен, и дори го наричаше "китайския вирус".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2479 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
2017

2021.05.29 | 09:01

3
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун се извини на гражданите на Република Хаити, шест години след като миротворците на оглавяваната от него организация бяха обвинени, че са причинили смъртоносна епидемия на холера в островната държава, предава радио Voice of America.

2021.05.28 | 21:57

2
Глупости на търкалета. Всички са замесени. Всички ще спечелят само бедните не. Да го духат бедните.

2021.05.28 | 20:57

1
Всички знаем, че вирусът го занесоха служители на Пентагона на "инспекция" там, даже писаха навремето в края на 2019-та по вестниците кои, ама вече се позабрави тая история.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини