Проф. Темелков: "Ремдесивир” и  "Ивермектин" помагат, когато се прилагат навреме

17 април 2021 08:25

© Кадър Нова ТВ
3126 6

Проф. Атанас Темелков от "Александровска болница" заяви, че в интензивното отделение пациентите от коронавирус се лекуват по два начина - кислородолечение и изкуствена белодробна вентилация, която е крайната фаза. Пред Nova той отбеляза колко важен е респираторът. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23347

По думите му в лечението се включва и "Ремдесевир" и "Ивермектин", но това трябва да стане навреме, преди влошаване на състоянието на пациента.

"Прилагаме „Ремдесивир” и  „Ивермектин”, те помагат, когато се прилагат навреме. Достигнем ли до изкуствена вентилация, приложението на тези препарати губи своя смисъл”, обясни  проф. Темелков

"Когато организмът няма съпротивителни сили, той не може да се справи", коментира д-р Темелков. 

И посочи, че терапията с витамиц Ц също е важна, но тя зависи от състоянието на пациента и всичко е индивидуално. 

2126 са новите случаи на COVID-19 у нас

"Рано или късно ние ще се преборим с тази пандемия, но ни трябва време и което е по-важно - персонал. Ако персоналът започне да се заразява, да отсъства поради други причини, сигурно ще закъсаме, няма как", каза той, но успокои, че в "Александровска" засега нещата откъм персонал са добре. 

"Няма да оставим пациентите без грижи", увери д-р Темелков. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23347

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3126 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар

2021.04.17 | 12:23

6
Тези които са против ваксините нямат против като опре ножа до кокала да ги инжектират с ремдецивир дори един познат така даде 8000 лв за ремдесивир за майка му, баша му и баба му в болницата и с връзки ги вкара там че нямаше места за изкуствено дишане с пневмония какво му е по-хубавото на ремдесивир от една безплатна и то ваксина не мога да ги разбера но щом и Слави е на второ място всичко може да се очаква явно.
Киро Гела

2021.04.17 | 09:42

5
Копувайте си мойта химия, доказано не помага, но я продавам я на десеторна печалба.

2021.04.17 | 08:57

1
То е ясно ,но българския народ пита,защо чакате състоянието на пациента да стане от средно тежко до тежко и чак тогава ги приемате в болница?Здравната система работи на патерици,вие гледате пациента в ръцете.Знаем,че не ви е лесно в тази епидемия,но когато сте избирали тази професия е трябвало да помислите,че тя не е само престиж и пари,а и много всеотдайност и трудности.Много от пичиналите още да са живи,ако бяха приемани навреме.
?

2021.04.17 | 09:14

4
А не ти ли минава през акъла,че пациентите търсят помощ късно, чак когато се влошат? А мислил ли си за ситуацията, когато имаш един респиратор и двама пациенти, които имат нужда от респиратор? Как се взима решение в този момент? А мислил ли си ,че лекарите на са богове и лекарствата не са гаранция за успех от лечението?Че въпреки ,че е направено всичко болестта побеждава и пациента може да остане тежко увреден и дори да загине?А мислиш ли,че лекарите не преживяват страданията и смъртта на пациентитете си? Те–лекарите също са хора.И накрая, като четеш какво е казал лекаря в статията колко, мислиш,че трябва да му е заплатата? Ако зависи от теб колко би получил този професионалист?
Пак аз

2021.04.17 | 09:02

3
Разбира се,поклон и вечна памет на тези ваши колеги,истински хора ,които отдадоха живота си за нас.Добрият професионалист е този,който работи пряко с пациентите.Доктор администратор,който само нарежда и по цял ден е затворен в кабинета си ,изобщо не е лекар.Да си окачи дипломата на стената и да и се любува.
popche

2021.04.17 | 08:58

2
БРАВО!УМНИ ПРИКАЗКИ.

Добави коментар

Водещи новини