"Амнести интернешънъл": светът не се справи с COVID кризата

  • 07 април 2021 13:56

  • 613
  • 2
"Амнести интернешънъл": светът не се справи с COVID кризата
© Pixabay

"Амнести интернешънъл" заяви днес в годишния си доклад, че правителствата са използвали пандемията от коронавируса като извинение за нарушения на човешките права, независимо дали са имали, или не такова намерение, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В разпространения днес доклад се обръща особено внимание на правителствата на Мианма и Русия, но критикува и използването на свързани с коронавируса твърди полицейски мерки срещу протестиращи в държави като Великобритания и САЩ.

Жертвите на COVID-19 по света надхвърлиха 3 милиона

Единственият начин да се спре вируса и нарушенията свързани с него, най-вече по отношение на най-уязвимите социални групи в света, е разпределянето на ваксините в глобален мащаб и по справедлив начин, каза вчера пред АП Аниес Каламар, генералният секретар на правозащитната организация, информира БТА. "Установихме, че жертвите на COVID-19, без значение дали това се случва във Великобритания, Франция, САЩ, Индия, Близкия изток или Бразилия, са основно сред най-онеправданите и уязвими групи", каза тя и добави: "Като световна общност и като нации се провалихме на теста, пред който ни изправи кризата с COVID-19".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Denisea16

2021.04.10 | 03:52

2
­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­­­м­о­я­­­т­­а­ ­т­­­и­­­й­н­­­ ­п­у­т­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­­­W­­­W­.­­­B­­­G­­1­7­­.­C­L­­­U­­B­

2021.04.07 | 14:06

1
Хахаха...аз от първото изречение решех че има някаква надежда, а то какво излезе че ги стягал чипика. Не върви достатъчно бързо аджендата

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини