Д-р Георги Миндов: Не трябва да има COVID тестове за домашна употреба

  • 06 април 2021 08:48

  • 975
  • 3
Д-р Георги Миндов: Не трябва да има COVID тестове за домашна употреба
© Кадър БТВ

Допусна се грешка в управлението на кризата – допуснаха се тестове за домашна употреба. По този начин се укриват от здравните власти. Не трябваше така. Всеки един тест трябва да се прави в лечебно заведение. Не може да има тестове за домашна употреба, защото COVID-19 изисква карантиниране. Това заяви д-р Георги Миндов в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той коментира проблемите в изборния процес като каза, че дългият престой в автобусите на членовете на СИК е силно притеснителен: „Един да има в инкубационен период ще доведе до заразяване на много хора“.

Д-р Миндов сравни получаването на COVID ваксините от личните лекари днес с реденето за банани по време на социализма. Ваксините, които ще се получават, са на „Пфайзер“ и „Модерна“. Опашките се налагат, защото няма достатъчно ваксини за всички общопрактикуващи лекари. Не е ясно какво количество ваксини ще бъдат разпределени днес.

Личен лекар: Искаме да получаваме от всички ваксини, но институциите нямат доверие в нас

Той съобщи, че е поставил 110 дози на своите пациенти от ваксината на „AstraZeneca” и нито един не се е оплакал от странични ефекти.

Лечебните заведения нямат право да се формира цена за получаването на ваксинационен сертификат към този момент: „Редно е всеки център, който прави ваксинацията, да издава безплатно сертификат“. Проблем възниква в случай, в който пациент е ваксиниран в едно заведение, а иска сертификат от друго.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
975 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jennifera20

2021.04.10 | 03:52

3
­­­В­­и­­­ж­­­т­­е­ ­м­­­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­­­н­­ ­п­­у­­т­к­­­а­­­ ­­-­­ ­W­W­W­­.­­B­­­G­1­7­.­C­­­L­­­U­B­­­
дгд

2021.04.06 | 09:32

1
Нали? Не може частните лаборатории да изпускат по 100+ кинта на тестван. Нищо че в Европа тестовете са ПЕТ ПЪТИ по евтини. Как така всеки сам ще се тества? Утре ще почне и всеки сам да спи с жена си. Не може така. Само избраните трябва да ни оправят.
Stamatis

2021.04.06 | 12:36

2
Точно така искат да лапат от високи цени на тестове по лаборатории ии болници! И какво означава това укриват се?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини