Да избегнеш смъртта: Във Велинград спасиха мъж и жена в кома заради COVID-19

  • 26 март 2021 16:27

  • 1710
  • 1
Да избегнеш смъртта: Във Велинград спасиха мъж и жена в кома заради COVID-19
© Getty Images, архив

Жена на 39 г. и мъж на 57 г. успяха да оцелеят, след като изпаднаха в кома заради COVID-19. За тях се грижеха в МБАЛ-Велинград. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Анифе постъпва на 24 февруари в интензивния сектор на Ковид отделението с дихателна недостатьчност - над 75% ангажираност на белодробния паренхим, коматозно състояние. В продължение на 12 дни пациентката е на изкуствена белодробна вентилация.

"В резултат на проведеното интезивно лечение и благодарение на положените изключителни грижи днес тя е в добро общо състояние. В момента с пациентката се провежда активна рехабилитация и съвсем скоро, тя ще бъде при своите близки и роднини", казаха от лечебното заведение.

Министър Ангелов: Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-малко хора ще починат

57-годишният Митко постъпва в отделението на 5 март също с остра дихателна недостатьчност и придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Около седмица той е на изкуствена белодробна вентилация. 19 дни по-късно Митко е в добро общо състояние и подобряваща се белодробна функция.

Снимка: МБАЛ-Велинград

Двамата пациенти благодарят от сърце на ангелите в бяло, върнали ги към живота и подарили им усмивка отново. Лекарите пък им пожелаха сила и вяра, за да се върнат бързо у дома. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Shawnaa18

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­­и­­­ж­­т­е­­ ­м­­о­­я­­­т­­­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­ ­­п­у­­т­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­W­­­W­­­.­­­B­G­­1­7­­­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини