Австрия продължава регионалните противоепидемични мерки

  • 22 март 2021 20:29

  • 591
  • 3
 Австрия продължава регионалните противоепидемични мерки
© Pixabay

Австрийското правителство проведе днес разговори с експерти, шефовете на провинциите и с ръководителите на опозиционните партии и съобщи решенията си за продължаване на мерките за овладяване на пандемията на пресконференция, предавана по австрийската телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Въпреки че в страната седмично се ваксинират по 30 000 души и до лятото пет милиона души ще получат първа доза от ваксините срещу коронавируса, броят на новозаразените остава висок, особено в източните провинции на страната, заяви федералният канцлер Себастиан Курц. Решаваща за бъдещите мерки ще е ситуацията в интензивните отделения, процентът на ваксинираните, както и броят на новозаразените. Практиката за въвеждане на регионални мерки ще бъде продължена.

В западната провинция Форарлберг, където ситуацията е най-благоприятна, вече са отворени за посещение заведенията и културните институции. В провинциите Тирол, Залцбург, Щирия, Каринтия и Горна Австрия мерките се удължават. В Източна Австрия - провинциите Виена, Долна Австрия и Бургенланд положението е най-сериозно, не на последно място и поради близостта с държави, в които пандемията се разраства. В тези провинции е особено разпространен британският вариант на вируса. Ръководителите на трите провинции ще се съвещават през идните дни за въвеждане на допълнителни мерки за овладяване на положението.

За всички провинции е предвидена "аварийна спирачка", т.е. свикване на консултации между съответната провинция и министерството на здравеопазването за допълнителни оганичения в случай, че броят на новозаразените за седмица се увеличи на 400 на 100 000 души.

За Великденската ваканция не се предвиждат допълнителни мерки, съобщи министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер. Ограниченията на контактите остават както досега.

Удължават локдауна в Германия до 18 април?

Особено значение се отдава на тестването на населението преди Великденските празници. Както подчерта кметът на Виена Михаел Лудвиг в столицата са въведени различни формати за безплатно тестване: мрежа от центрове за тестване на хора без оплаквания, мрежа от центрове за тестване на хора с оплаквания, центрове за едновременно тестване на голям брой граждани, за тестване на хора в автомобилите, за тестване на хора без автомобили, безплатни тестове за проверка вкъщи. Целта на това масово тестване е да се запази стабилно положението в болничните заведения и по възможност да останат отворени детските градини и училищата, за да се гарантира психическата стабилност на децата и подрастващите.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stefaniea16

2021.04.10 | 03:54

3
­В­­и­­ж­­­т­е­ ­­­м­о­я­­т­а­­ ­­­т­и­­­й­­н­ ­­п­­у­­т­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­W­W­­.­B­G­­1­­7­­­.­­C­­L­U­­B­
Мери

2021.03.23 | 06:06

2
А защо не кажете и напишете как ежедневно в Австрия има многохилядни протести против мерките им.? Това никъде не се споменава, но има хиляди българи във Виена , които го потвърждават. Пак моделиране новини.
САМО ИСТИНАТА

2021.03.22 | 21:57

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини