Норвежката столица въвежда най-строги ограничения заради пандемията

  • 16 март 2021 06:40

  • 1435
  • 2
Норвежката столица въвежда най-строги ограничения заради пандемията
© Pixabay

Норвежката столица Осло ще затвори всички прогимназии и гимназии и ще ограничи посетителите в частните домове до двама души до началото на април като мярка срещу разпространението на коронавируса, заявиха днес градските власти, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

"Няма съмнение, че сега сме в трета вълна", каза ръководителят на градската управа Раймонд Йохансен, като добави, че репродуктивното число на вируса се е повишило до 1,5 в Осло. "Тези мерки се добавят към всички вече действащи, а взети заедно, те ще бъдат най-агресивните мерки, въвеждани в Осло от началото на пандемията", заяви той на пресконференция.

Детските градини и началните училища остават отворени, но районите в столицата с най-високо ниво на заразявания ще преминат на виртуално обучение за по-големите деца от началните училища. Според властите повечето нови заразявания са сред децата.

В столичния регион, където доминира откритият най-напред във Великобритания вариант на коронавируса, местните власти затвориха магазините, които не са от първостепенно значение, както и училищата, а също така ограничиха ресторантите да предлагат храна за вкъщи. При първата карантина, наложена през март миналата година, бяха затворени училищата и яслите, както и много услуги като фризьорските салони, но магазините и ресторантите останаха отворени.

Оксфорд: Има доказателства, че ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека е сигурна

По данни на Норвежкия институт за обществено здраве до вчера в Норвегия почти 448 000 души от 5,4-милионното население на страната са получили първа доза ваксина, а над 256 000 са получили втора доза.

Норвегия запазва едно от най-ниските нива на заразяване с вируса в Европа, но в момента преживява трета вълна на пандемията. Правителството каза миналата седмица, че може да бъдат наложени по-строги национални мерки, ако местните власти не успеят да ограничат разпространението на заразата.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rutha22

2021.04.10 | 03:55

2
­­­В­и­­­ж­­­т­­­е­ ­м­­­о­я­­­т­а­­ ­­т­­и­й­н­­ ­п­у­т­­к­­­а­­ ­-­­ ­­­W­­­W­­W­­.­­­B­G­­1­­­7­­­.­­C­­­L­­U­B­­­
Васко Р. Младич

2021.03.16 | 08:11

1
Ви е.б.а майката журналистическа новини.бг

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини