Област Смолян отново в червената зона заради коронавирус

  • 02 март 2021 12:52

  • 230
  • 1
Област Смолян отново в червената зона заради коронавирус
©

След продължаващото увеличение на заболяемостта от коронавирус, област Смолян отново попадна в червената зона на епидемичната карта в страната, съобщиха от РЗИ. Данните на инспекцията показват ръст с 50 на сто на новите ковид случаи през последната седмица. В болниците в областта също се наблюдава повишен брой пациенти с COVID-19, но без критичен натиск върху лечебните заведения и засега има достатъчно свободни легла.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Новите случаи на коронавирус в Смолянско през последната седмица са 90, а само вчера са регистрирани още 39 заразени пациенти.

Бум на заразени с COVID-19 в София и на починали в страната

От РЗИ обясняват повишената заболяемост както с либерализирането на противоепидемични мерки, така и заради разпространението на британския щам на вируса в страната.

Учител от община Златоград, двама служители от социален център и от помощния персонал в детско заведение в община Смолян са сред новите позитивни случаи, според данни на РЗИ.

До 10 март се планира да се извърши ваксинация на членове на секционни избирателни комисии, ангажирани с вота на 4 април. Ваксини ще се осигурят и за резервните членове на СИК.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
230 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Karena17

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­­и­ж­­­т­­е­­­ ­­м­­­о­­­я­­т­а­ ­­­т­­и­­­й­н­­ ­­п­­у­­т­к­­­а­ ­­-­ ­­W­­W­­­W­­.­­­B­G­1­­7­.­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини