Жертвите на COVID-19 по света вече са над 2,15 милиона души

27 януари 2021 19:26

Жертвите на COVID-19 по света вече са над 2,15 милиона души
© gettyimages
496 1

Над 2 милиона и 150 хиляди вече са жертвите на коронавируса в световен мащаб от откриването на вируса в Китай през декември 2019 г., сочат официални данни, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Регистрираните случаи вече са повече от 100 милиона и 230 хиляди. На фона на увеличаващите се цифри, някои страни в Европа затегнаха още повече мерките срещу COVID-19.

Свободно придвижване навън - само с отрицателен PCR или бърз тест. Мярката е в сила от днес в Словакия. Изключение се прави за лица под 15-годишна възраст и за пенсионерите над 65 години. Наличието на негативен резултат дава право на свободно ходене на работа, до пощата, до обществената пералня, до обущар или до сервиз за мобилни телефони.

СЗО: Много скоро броят на починалите от COVID-19 ще надхвърли 100 000 на седмица

За оздравелите от Covid-19 няма да се налага да минават през тест, но трябва да носят със себе си потвърждение, че са диагностицирани с вируса между 2 ноември и 17 януари. Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или по други несъществени причини от днес до 1 март. Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Властите в Белгия изразиха опасения за възможни бунтове срещу противоепидемичните мерки, подобни на събитията в съседна Холандия. В социалните мрежи се разпространяват призиви за безредици в няколко населени места в страната.

А китайски съд постанови присъда от една година затвор за жена, скрила, че има симптоми на коронавирус, преди да се качи на самолет за Китай, съобщиха днес държавни медии, цитирани от ДПА. 38-годишната жена е взела лекарства, за да смъкне температурата си, преди да се качи на самолет от САЩ за Китай през март миналата година. Тя съобщила за симптомите си едва след кацането си в Пекин. Близо 63 души, които са били поставени под карантина заради случая.

Градската управа в китайската столица затегна противоепидемичните мерки преди предстоящата Лунна нова година, придружена традиционно с масови пътувания и годишната сесия на китайския парламент.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
496 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар

2021.01.27 | 21:15

140522
Блаблабла мисирките , плашите ми уя !

Добави коментар