Маските от плат са ефикасни и срещу новите варианти на коронавируса, смята СЗО

23 януари 2021 06:34

Маските от плат са ефикасни и срещу новите варианти на коронавируса, смята СЗО
© Pixabay
1 0

Маските от плат са ефикасни дори срещу новите варианти на коронавируса, защото начинът на предаване е същият, обяви Световната здравна организация, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

В зоните, в които вирусът циркулира, маските трябва да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невъзможно да се спазва най-малко метър дистанция, както и в стаите, които не се проветряват или се проветряват малко, поясни представителката на СЗО Мария Ван Керхов.

Разкриха ли вече откъде е дошъл COVID-19?

Германия и Австрия наложиха носене на медицински маски в магазините и обществения транспорт. Френското правителство иска да не се използват някои маски от плат, сред които ушите у дома, за които смята, че не предпазват срещу новите варианти на вируса, смятани за по-заразни. По този повод представителката на СЗО каза, че държавите са свободни да взимат мерки, които сметнат за нужни.

"Но дори и при вариантите, които могат да бъдат по-заразни, ние нямаме никакви индикации, навеждащи на мисълта, че начинът на предаване се е променил", каза тя. Ето защо на този етап СЗО няма намерение да променя действащите препоръки относно маските.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар