4 нови смъртни случая от COVID-19 в Русе и областта

22 януари 2021 13:22

4 нови смъртни случая от COVID-19 в Русе и областта
© Getty Images/Guliver (архив)
306 0

Отново над два пъти повече са излекуваните, отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 15, а оздравелите са 34. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 12.

По един новозаразен има и в общините Ветово, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7686, а преболедувалите 6897. Активните случаи са 371. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 117 души, но 30 от тях са в реанимация.

15 нови случая на COVID-19 в Русенско и пореден смъртен случай

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 418 на възраст между 27 и 98 години. 259 от тях са мъже, 159 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва с едно място назад спрямо последните два дни по заболеваемост и за момента е на десето място в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Добрич.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Радина Лазарова
306 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар