Почти 300 000 повече смъртни случаи в ЕС на годишна база заради COVID-19

  • 20 януари 2021 17:43

  • 491
  • 0
Почти 300 000 повече смъртни случаи в ЕС на годишна база заради COVID-19
© Getty Images/Guliver

В Гърция започна масовата ваксинация на населението срещу COVID-19, като предимството е за хората над 85-годишна възраст.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Турция е ваксинирала над 1 милион души в първата седмица на кампанията за имунизиране с китайския препарат на "Синовак".

С почти 300 000 са скочили смъртните случаи в страните от Европейския съюз в периода март - октомври миналата година, когато пандемията се разпространи на континента, в сравнение със същия период на 2019-а, показват данни на Евростат, публикувани днес.

Междувременно, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е подчерта: "Посланието е ясно - затварянето на границите в Европейския съюз заради пандемията е безсмислено. Това вреди на функционирането на вътрешния пазар и не е ефективно колкото целенасочените мерки. Затова се нуждаем от общ подход в тестването, проследяването на контакти, пътуванията и границите".

Великобритания регистрира най-висока смъртност от COVID-19 в света

Русия подаде документи за регистрация на ваксината си срещу коронавирус "Спутник V" в Европейския съюз. Очаква се тя да бъде оценена през февруари.

В Нидерландия от петък до 10 февруари ще бъде въведен вечерен час от 20.30 до 4.30, обяви премиерът Марк Рюте. Ще бъде наложена и забрана на полети от страни извън Шенгенското пространство.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини