Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надхвърли 2 милиона

15 януари 2021 20:35

Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надхвърли 2 милиона
© Pixabay
811 1

Броят на смъртните случаи от новия коронавирус по света надхвърли днес 2 милиона. Това сочат данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Агенцията отбелязва, че този символичен праг е бил преминат малко повече от една година след като новият коронавирус е бил засечен първо в китайския град Ухан. На този фон страните по света са в надпревара с времето, за да ваксинират своето население, информира БТА.


Броят на починалите от коронавирус е приблизително равен на населението на големи градове като Брюксел, Мека, Минск или Виена, посочва АП. Данните на университета "Джонс Хопкинс" се основават на официална статистика. Смята се, че реалният брой на починалите е значително по-голям. По-ниските официални числа отчасти се дължат на недостатъчното тестване и неточното приписване на много смъртни случаи на други причини, особено в началото на пандемията, отбелязва АП.

Очаква ли ни в България трета вълна на COVID-19?

За да бъде преминат прагът от 1 милион починали, бяха необходими осем месеца. Границата от 2 милиона смъртни случаи бе премината по-малко от четири месеца по-късно.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съжаление, че ситуацията се е влошила "заради липсата на глобални координирани усилия". "Науката успя, но солидарността се провали", обобщи той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
811 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Lissa

2021.01.16 | 00:42

125059
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар