Проф. Кантарджиев: Ваксините на "Пфайзер" убиват и новия щам на коронавируса

Ваксинационният план е много добър - следва имунизацията на учителите. Получавам десетки писма от учители, но нека има малко търпение. Това заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. 

Самият той се е ваксинирал пред 5 дни срещу коронавируса. 

"Броят на ваксини, които получихме, е сравним с Чехия, Холандия и Финландия. Не сме получили малко ваксини", разкри проф. Кантарджиев. 

"Вече от ваксината на "Пфайзер" можем да направим 6 дози, а не 5 както досега. Дозата не се променя, просто е достатъчна за шестима души", коментира директорът на НЦЗПБ. 

"Имаме косвени данни, че новият щам от Великобритания е вече в България. Но предстоят изследвания", съобщи здравният експерт. 

"Кръвта от ваксинираните в "Пфайзер" унищожава новият щам, сочат проучвания. Това значи, че ваксината действа", категоричен бе проф.Тодор Кантарджиев. 

Какъв имунитет ни осигуряват ваксините?

"Поръчали сме най-много дози от ваксините на АстраЗенека. В ЕК се обсъжда да има възможност за ваксинация един път с руската ваксина, друг с АстраЗенека. Китайската ваксина е убита вирусна ваксина. Тя действа, защото вече е имунизирана армията в Китай", заяви експертът от НОЩ. 

Не антителата след имунизация са важни, а клетъчният имунитет, разкри проф.Тодор Кантарджиев. 

"Лятото ще имаме спад на случаите. Но все още не се събирайте без маски на закрито. На 20 минути трябва да се проветряват класните стаи. Ще отворим заведенията, ако мерките се спазват. Сега няма възможност за проветряване - а така става заразяването, когато се съберат хора на закрито", коментира проф. Кантарджиев. 

Коментари

 1. 2021.01.14 | 10:21
  Прав си бай Шиле. Ваксините убиват.
 2. 2021.01.14 | 10:02
  То времето ще покаже кой какво ще убие!Експеримента на планетата тече с пълна сила!
 3. 2021.01.14 | 09:53
  ваксините не убиват нищо, най-малкото вируса.
 4. 2021.01.14 | 09:45
  От цирка взет
 5. 2021.01.14 | 09:29
  Вдигайте мерките, че иде нещо.
 6. 2021.01.14 | 09:01
  Професор Кантарджиев прозира намерението ви да правите опити с определени прослойки от обществото. Докато вземете решение за масова ваксинация.Статистическото налучкване не е много свързано с науката.
 7. 2021.01.14 | 08:38
  Кво стана тия ваксини убиват всичко. Да не си правим тогава други ваксини. Ако има трети щам и не ще убият. РАЗБИРА СЕ. Стига побърквайте хората ,а говорете нещо съществено
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет