От СЗО посочиха още колко време ще живеем в пандемия

  • 11 януари 2021 17:52

  • 26349
  • 4
От СЗО посочиха още колко време ще живеем в пандемия
© Getty Images (архив)

От Световната здравна организация разкриха още колко време ще се наложи на човечеството да живее в условията на пандемия, преди случаите на заразяване да започнат да спадат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

По данни на здравните експерти от организацията трябва да изминат поне още шест месеца, за да се усети ефектът от масовото ваксиниране на световното население, информираха световните агенции.

Фактът, че самата имунизация вече е в ход в повечето страни по света е наистина добра новина, но това съвсем не означава, че толкова скоро ще преборим пандемията. Смятаме, че реалните резултати ще дойдат след около половин година, когато очакваме осезаем спад на новите случаи, коментира Брус Ейуърд от СЗО.

Канадският учен предупреди, че спадът обаче може и да не се случи, ако хората продължават да не спазват общоприетите противоепидемични мерки, като например неносенето на маски и събирането на големи групи на едно място.

Същевременно стана ясно, че главата на Римокатолическата църква папа Франциск също ще се ваксинира следващата седмица срещу новия коронавирус, за да вдъхне кураж на всички хора по света.

Папа Франциск смята за етичен дълг на всеки да се ваксинира срещу COVID-19

Папата вече определи ваксинирането като "етичен дълг" на всеки един човек.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
26349 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.01.12 | 23:06

4
От онези 500 млн лева, отпуснати за ремонт на язовири, които никой не знае къде отидоха. Няма прозрачност, няма отчет. - От 3-те милиарда, които погълна естравагантното решение на Борисов да плащаме сами тръбопровода на т.нар. Балкански поток, който си е Турски поток. Нищо не печелим, лъжат ни. - 3,5 милиарда се отпуснаха за мантинели и маркировка, сякаш ще ги произвежда фирмата „Сваровски“… Отново всичко тъне в мъгла. - Новосъздадената Държавна петролна компания погълна над 1 милиард и трябваше до декември 2020 г. да са готови около 100 бензиностанции, но такива няма. - За държавния ВиК холдинг държавата наля 1 милиард. За какво? Къде отидоха парите? Защо няма прозрачност и отчетност? Списъкът е дълъг и тъжен. Но беззъби, болнави и обрулени от живота хорица се надяват на Борисов. Припознават го като новият бай Тошо, хитреца от Правец
Фастер

2021.01.12 | 10:54

3
Молете се наистина да не дойде пандемия!Ако е ПАНДЕМИЯ както пищят ,за тая една година 50%от населението щяха да са АУТ!Световните лидери и СЗО мафията да натискат жълтите да си признаят какво произведоха и изпуснаха !Всичко друго е една опашата лъжа ииии мнооооого пари!

2021.01.11 | 19:26

1
ДОЖИВОТ. ето толкова. с едно щракане с пръсти ще ви вкарват и изкарват от карантина. ако ще и 100 ваксини през седмица си бийте - няма ви се размине ;-)
Леко

2021.01.11 | 20:13

2
Леко с белото!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини