Д-р Симидчиев: Вероятно е с началото на ваксинацията да потиснем вируса

  • 05 януари 2021 08:03

  • 2819
  • 7
Д-р Симидчиев: Вероятно е с началото на ваксинацията да потиснем вируса
© Bulgaria on air

Всяко едно от решенията, които взимаме, ще покаже до средата на месеца дали има ефект или не върху честотата на разпространение. Това каза за "Денят ON AIR" по Bulgaria on air пулмологът д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната. Той е убеден, че традиционните мерки срещу коронавируса трябва да продължат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Относно брой на заразените специалистът каза, че може да има повишаване, ако празниците са преминали без спазване на мерките. Д-р Симидчиев е на мнение, че малките деца в детските градини и малките гласове не представляват особен риск за семействата си. 

Спецаилистът коментира, че освен, че имаме класическите тестове, вече имаме и бързи, които човек може да си направи вкъщи без да е вкаран в системата.

Доц. Мария Стаевска отговаря за алергиите и ваксините срещу COVID-19

"Има известна доза недооценка на база официалната система. Хората преди празниците гледаха да се пазят, за да не им се развали празникът. Може и температурният режим тази зима да допринася. Хубаво е, че данните са ниски, това допринася за намаляване натиска върху системата", заяви още Симидчиев.

"Винаги има остатъчен риск и при тези, които са ваксинирани да се разболеят. Вероятно е с началото на ваксинацията да потиснем вируса. Около половин ден след като ми поставиха ваксина имаше лека болка в рамото, но след това нищо друго. Около 70% от хората след ваксинация вдигат температура, което е обичайно", допълни пулмологът.

"Вярвам на науката. Имаме данни от доклади за това какво се получава при поставяне на две дози от ваксина срещу Ковид през 3 седмици. Въпрос на индивидуално решение е какво ще решат хората - дали да са по-малко защитени и да има за повече хора, или обратното. Антителата не са единственото, което защитава тялото", заяви той

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2819 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.01.05 | 09:19

7
,,ПОТИСНЕМ"?????Ха- ха .Когато сте учили да не е имало пандемия? Подтиснем

2021.01.05 | 09:10

6
Смъртността в държавите където няма мерки не е по голяма нито заразените са по вече.Няма мерки за спасяване от вирус за тая работа си има аналгинчета парацетамолчета за направилите бронхопневмонии -болници, починали винаги е имало и ще има,само че при нас тиквеното здравеопазване или по-точно търговия със здраве уби повече хора от вируса.

2021.01.05 | 09:09

5
АКО ПРЪДНЕТЕ ВЕРОЯТНОСТТА ДА НАПЪЛНИТЕ ГАЩИТЕ Е 50% .

2021.01.05 | 09:09

4
Как ще го потиснеш бе тъпак да не би вируса да се плаши като чуе ваксина дай да викнем и кукерите. Като отворихте училищата и детските градини пак числата ще са четири цифрени заразата не отминала все още си е тук и то с високи стойности за нашият брой население.
за жалост, това изобщо не е верно.

2021.01.05 | 09:08

3
членовете на т.нар. "медицинска професия" у нас са почти напълно неграмотни по отношение на математика и биология и слабо си представят как работи ваксинацията. за да има ваксината ефект на "потискане на вируса", тя трябва да работи и да е поставена на повечето хора, поне в гъстонаселените места. с темповете на ваксинация, които се наблюдават в момента и като се има предвид че ваксината се пренася по методи, които са далеч от изискваните от производителя, нито едно от условията не е изпълнено, а под натиска на Чекмеджето статистиката се фалшифицира и скоро ще се отвори цялата държава. Така че отиваме към нов пик, а не към някакво "потискане".
ясновидец

2021.01.05 | 09:06

2
"Хората преди празниците гледаха да се пазят, за да не им се развали празникът. Може и температурният режим тази зима да допринася. Хубаво е, че данните са ниски," - Хората не са се пазили нито преди празниците, нито сред тях, елате в провинцията да видите ,дори магазинерите не носят маски и в малките магазинчета влизат по 10 души наведнъж без маска. Коронавирусът не се влияе от времето и температурните разлики, това съм го писал още през февруари 2020. Данните са ниски относно броя на направени тестове,но високи относно смъртността.
Ами

2021.01.05 | 08:33

1
И какво ще излезе най накрая? Малкото до сега ваксинирани доктори ,политици и свещеници са били основното гнездо на заразата!Ваксинирано е това гнездо и заразата спада!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини