Българска фирма разработила продукти, унищожаващи вируси и бактерии за по-малко от минута

  • 14 декември 2020 13:07

  • 1286
  • 1
Българска фирма разработила продукти, унищожаващи вируси и бактерии за по-малко от минута
© Pixabay

Пловдивска фирма е разработила иновативни продукти, унищожаващи вируси и бактерии за по-малко от минута. Това съобщиха представители на фирмата на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Препаратите са създадени на основата на сребърни йони с молекула, по-малка от тази на COVID-19.

Учени откриха антитела, които усложняват протичането на COVID-19

Ангел Гимишев, управител на фирмата каза, че това са антибактериален филм, обогатен със сребърни йони, сребърна вода под формата на спрей, фолио със сребърни йони, които унищожават вируси и бактерии, но не мигрират. Продуктите, които спират разпространението на бактерии и вируси без странични ефекти, могат да се използват в домакинството, промишлеността, градския транспорт, банките - практически навсякъде, обясняват от фирмата.

Антибактериалният слой е обогатен със сребърни йони, които, според него, са силно реактивни и унищожават множество места в бактериалните клетки, като блокират техния метаболизъм и прекъсвайки механизма им на пролиферация, води до тяхното унищожаване на 100 на сто. Продуктът в течно състояние може да се нанася върху различни повърхности или продукти, както и да се добавя към състава за производство на различни продукти, за да имат антибактериално действие.
Гимишив добави, че имат и готов продукт - антибактериален филм, напълно прозрачен, който може да се използва във всяка една сфера, залепяйки го върху бутоните на асансьора, копчетата за осветление и други.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1286 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Христо

2020.12.14 | 15:35

1
Под името му излиза това: 'ПPOEKTИPAHE, KOHCTPУИPAHE, ПPOИЗBOДCTBO И ПЛACMEHT HA ПPOMИШЛEHИ ИЗДEЛИЯ ЗA БИTA, PAЗPAБOTBAHE HA KOHCTPУKTИBHA И TEXHOЛOГИЧHA ДOKУMEHTAЦИЯ; ИЗPAБOTBAHE, CЪДEЙCTBИE И ОРГАНИЗАЦИЯ ПPИ ИЗPAБOTBAHETO HA ИНCTPУMEHTAЛHA EKИПИPOBKA /ШПPИЦФOPMИ, ПPECФOPMИ, ЩAHЦИ И ПPИCПOCOБЛEHИЯ/; CTPOИTEЛHИ И ДЪPBOДEЛCKИ УCЛУГИ; METAЛOOБPAБOTBAHE; EЛEKTPOTEXHИЧECKИ УCЛУГИ; ПPEBOЗ HA ПЪTHИЦИ И TOBAPИ И ABTOУCЛУГИ; HAУЧHOTEXHИЧECKA ИHФOPMAЦИЯ И PEKЛAMA; ПPOИЗBOДCTBO, ПPEPAБOTKA, ИЗKУПУBAHE И PEAЛИЗAЦИЯ HA CEЛCKOCTOПAHCKA И ЖИBOTИHCKA ПPOДУKЦИЯ; TЪPГOBCKA ДEЙHOCT C ПPOMИШЛEHИ И XPAHИTEЛHИ CTOKИ; OKAЗИOHHA И KOMИCИOHHA TЪPГOBИЯ; PECTOPAHTЬOPCTBO И XOTEЛИEPCTBO; BЪHШHOTЪPГOBCKA ДEЙHOCT - BHOC И ИЗHOC HA CTOKИ И УCЛУГИ, OБMEHHИ CДEЛKИ CЪC COБCTBEHИ И ДPУГИ CTOKИ. скрии'

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини