39 нови случая на COVID-19 в Смолян, сред тях и от Център за психично здраве

  • 14 декември 2020 12:24

  • 300
  • 0
39 нови случая на COVID-19 в Смолян, сред тях и от Център за психично здраве
© Pixabay

Тридесет и шест са излекуваните и четиринадесет са дехоспитализираните пациенти в Смолян и областта за последните три дни, съобщиха от РЗИ.

Новите регистрирани случаи на Ковид-19 за същия период са тридесет и девет, на възраст от 29 до 89г. Лицата са от общините: Смолян – 19, Златоград - 5; Мадан, Доспат и Чепеларе  -  по 3; Девин и Неделино – по 2; Борино и Рудозем – по 1.

Положителни са две мед. сестри, фелдшер, санитар и служител от ЦПЗ-Смолян, установени при проведен масов скрининг на персонала.

Хоспитализирани са двадесет и двама – тринадесет са в МБАЛ-Смолян; по трима са в болниците в Мадан, Златоград и Девин. Седемнадесет са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар. Проучени и установени са контактните им лица.

85-годишна жена загуби битката с COVID-19 в Смолянско

Регистрирани са седем починали лица, положителни на Ковид-19 и с придружаващи заболявания  – пет в областната болница, един в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и един в дома.

Те са на възраст от 57 до 79 г. от общините: Чепеларе – 3; Смолян, Баните, Рудозем и Златоград – по 1. Изказваме съболезнования на близките им.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини