Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция рязко спада

  • 07 декември 2020 12:36

  • 386
  • 0
Броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция рязко спада
© Pixabay

Рязко спада броят на новозаразените с COVID-19 в Гърция. Въпреки това обаче натискът над здравната система продължава заради немалкия брой тежки случаи. Лекарите настояват ограничителните мерки да се облекчат чак след празниците заради непрекъснато откриване на нови огнища на заразата, пояснява БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

Днес за първи път след повече от месец карантина отвориха магазините за сезонни стоки. Пазаруването е позволено при строги мерки и задължително разрешение със есемес. Търговците не очакват и сериозни приходи при тези условия.

Националната карантина е до 14 декември, но и след това според епидемолозите търговските магазини трябва да останат затворени, за да не се превърнат в огнища на заразата.

Лекарите препоръчват правителството внимателно и бавно да облекчава мерките в рамките на няколко месеца.

В Северна Гърция, където продължава най-голямата активност на коронавируса, собствениците на ресторанти, барове и кафенета съобщиха, че за празниците няма да отворят, защото при наложените мерки не очакват и клиенти.

Според говорителят на правителството Стелиос Пецас вероятно за празниците ще е в сила забраната за напускане на районите.

В същото време психолози алармират за рязко покачване на психическите заболявания предимно сред младите и сред възрастните хора.

Очаква се до няколко дни решение на правителството за необходимите мерки, които ще останат в сила и през новогодишните празници в условията на ограничена възможност за пътуване.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини