Aбсурден случай: Близки на починал мъж от COVID-19 научиха за смъртта му след два дни

  • 04 декември 2020 07:58

  • 8643
  • 8
Aбсурден случай: Близки  на починал мъж  от COVID-19 научиха за смъртта му след два дни
© Gettyimages/архив

Пореден абсурден случай в здравната ни система. Възрастен мъж починал в болница, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние. Случаят е от Русе. Внучката на 84-годишния мъж разказа за  Нова телевизия, че дядо ѝ е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това случайно в неделя.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада”. С тези думи внучката на покойния Михаил - Емилия Гатева, започва разказа за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо ѝ вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

„В „Канев център” в Русе го приеха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил бос до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам”, разказва Емилия.

Тъй като заради пандемията, свижданията в болниците са забранени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието на техния близък.

„Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На  телефона на сестрите, отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да приемат други хора”, заяви Емилия.

Майката на Емилия, освен за баща си, трябвало да се грижи и за съпруга си, който бил настанен в същата болница. През цялото време жената не спирала да търси информация за баща си. И така до неделя-29 октомври, когато чува шокиращата вест.

„За първи път някой лекар ѝ вдига телефона и ѝ казва: „Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни”. Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата”, разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница „Канев” казаха за Нова телевизия, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават  информация за състоянието им.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
8643 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ТОЙ вижда!

2020.12.04 | 09:38

3
Аре стига глупости - да не можеш да купиш за 20 лв. едно телефонче за баща си, за да го чуваш как е?!?! Мъжът и бил в същата болница - с него е могла да поддържа контакт, но този, който я е създал и отгледал някак позабравила - звънвала на общ телефон за инфо. - два дни - колкото да не е без хич!!! Я е звъняла 1-2 пъти, я не! А сега всички други са и виновни, че е изоставила баща си - и нагло се оплаква публично - белким изкара някой лев обезщетение!

2020.12.04 | 10:19

8
В русия почина лелями от ваксина.Там е ужас.Всичко е пълно,болници бърза помощ.

2020.12.04 | 10:15

7
Защо в Германия се плаща на семейството на починал от Вируса ковид 19,по 60 000 €.В България каде отиват тези пари за починал.Нали Германия и България сме в ЕС.Парите каде са на Българите?
Съвсем скоро

2020.12.04 | 09:46

4
За съжаление плана на новия световен ред е в хода си, първо чрез вирус уморяват възрастните хора и хората със заболявания, оцелелите след тази вълна отиват към фаза две, ваксини с антитела, които унищожават клетките и човек рухва след известно време, колкото и да е силен и здрав, само най-здравите оцеляват и те ще бъдат поробени кой знае за какви цели. Звучи като сценарии за филм, но за съжаление изобщо не е!
Путето

2020.12.04 | 09:57

6
Аз взех от руската ваксина, станах даже по-силен и апартамент в Петербург и пари ми дадоха и 2 хубави Маши, не вярвайте на хамериканците те искат да ви вземат народната пара, а братушките са щедри
абж

2020.12.04 | 09:48

5
Експеримента първо беше проведен в Китай, като комунистическа страна там хората няма как да откажат ваксините. Медиите мълчат какво се случва там, но наистина най-силните оцеляват!
Генади

2020.12.04 | 09:27

2
Ето това е драги зрители хаосът, до който ни доведоха БСП и лично прецедентът Радев с призивите им за неспазване на мерките и опитите за държавен преврат през лятото!
Читател

2020.12.04 | 08:13

1
ГАДОВЕ! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ,В КОЯТО ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА СЕ ТРЕТИРАТ КАТО БОКЛИЦИ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини