Защо хората с положителен антигенен тест нямат право на направление за PCR?

Хората с положителен антигенен тест нямат право на направление за PCR.

Това е поредната недомислица на здравната система, а и все пак НЗОК има ограничен ресурс, така д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право, коментира казуса. 

Лекари искат електронна система и за антигенните тестове

"PCR тестовете и антигенните тестове няма как да бъдат приравнени. Те изследват и дават резултат за различни неща. Безспорно антигенните тестове трябва да бъдат ползвани за по-широко диагностициране", разкри тя.

"Системните проблеми доведоха до смъртта на няколко пациента. Организацията в болниците все още не е достатъчно добра", смята д-р Петрова. 

"Няма как в 21 век да очакваме пациентите в линейките да си носят на хартия положителните тестове. Би трябвало човек да може човек да докаже заразата чрез онлайн резултатите. Така няма да се бави лечението на пациентите", коментира експертът. 

Тестовете за COVID-19, изисквани от работодатели за завръщане на работното място, трябва да се поемат от държавата, категорична бе тя. 

"В провинцията все още има липса на защитни облекла - медиците са карани да обличат едни и същи костюми или да ги заместват с по-евтини", разкри д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право. 

Коментари

  1. 2020.12.03 | 18:02
    тази даа се скрие! невежество, ластоблскаане, пфуу
  2. 2020.12.03 | 08:27
    Всичко онова което говорят отговорните за мед. обслужване и борбата против короната е манипулация ..Докторката е права за безобразията и мизерията в здравната система .Само заради състоянието на здравната система управляващите трябва да си отидат от държавната софра и да бъдат изправени пред независим съд . за безобразията и лошото обслужване и лечение в здравните заведения със статут на търгавски обекти .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет