Повторният COVID-19 протича по-тежко и е с мутирал вирус

Службата по микробиология и инфекциозни болести на болницата „Грегорио Мараньон“ в Мадрид описа първия случай на повторна инфекция от коронавирус в Испания в научната публикация Research Square, предава DarikNews.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18885

Пациентът е жена, заразила се първо през април и повторила през септември с доста по-сериозен COVID-19 от друг вариант на вируса. Тя нямала рискови фактори за повторна инфекция. И все пак, четири месеца и половина след първата инфекция, жената е трябвало да бъде хоспитализирана поради тежестта на симптомите си.

Водени от Дарио Гарсия де Виедма, изследователите от болницата в Мадрид описаха в своето проучване пълния епидемиологичен сценарий на реинфекцията, както и пълното геномно секвениране на вируса.

Към днешна дата няма доказателства, че реинфектиран пациент може да предаде вируса, нещо, което разследването на екипа от болницата „Грегорио Мараньон“ е успяло да изясни: „За първи път е описано как пациентът, веднъж заразен, причинява последващо предаване в непосредствената им среда “, обясняват от клиниката.

"Благодарение на проучването на изследователите от болницата „Грегорио Мараньон“, беше възможно да се докаже, че в този случай пациентът, след като е реинфектиран, е предал този втори вариант на щама на близката си среда, случаи, които не са имали предишен Сovid и следователно те са се заразили в резултат на излагане на реинфектирания пациент“, се казва в изявлението.

Досега само 27 случая на повторно инфектиране са докладвани по целия свят. Всички те са събрани или в приети научни публикации, или в библиографски хранилища по време на процеса на тяхното оценяване.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18885

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.02 | 21:10
  Къде си Мангър да изкоментираш?
  1. 2020.12.03 | 07:12
   Е грипче де, то си повтаря.
  2. 2020.12.03 | 03:13
   ти !
 2. 2020.12.02 | 21:31
  Изтребването с ваксините започва! Но си мисля...как 7 милиарда търпим шепа глобалисти да ни трепят?!
  1. 2020.12.03 | 03:16
   Това е целта – НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО !
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет