Забавят се темповете на разпространение на заразата в област Смолян

Темповете на разпространение на заразата в област Смолян се забавят, съобщиха от Областния оперативен щаб. Новите регистрирани случаи на коронавирус намаляват за четвърта поредна седмица, според данни от щаба. В болниците в Смолян, Девин и Мадан днес ще се доставят четири нови респиратора, осигурени от Министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Потвърдените положителни проби за COVID-19 в областта през миналата седмица са 118. Жертвите на вируса от началото на пандемията достигнаха 118. През последното денонощие са установени 38 нови случая на коронавирус на пациенти на възраст от 15 до 82 г. Сред позитивните са лекар от извънболничната помощ и медицинска сестра от детско заведение в община Смолян.

38 новозаразени с коронавирус в Смолянско, сред тях е и 15 г. дете

На работна среща в Областната администрация с участието на представители на "Пампорово" АД, общините Смолян и Чепеларе, са обсъдени противоепидемичните мерки в курорта в навечерието на ски сезона, информира областният управител Недялко Славов. Отделен хотел или сграда за настаняване на карантинирани няма да се обособява, а е създадена организация за бърза диагностика и насочване към лечение в случай на туристи със симптоми или съмнения за заразата. Хотелите в комплекса се подготвят за работа при условията на пандемия, спазвайки въведените строги противоепидемични мерки. Във всички хотели ще бъде поставена на видно място информацията за функциониращата в Смолян лаборатория за ПСР тестове, в която туристите могат да се изследват за своя сметка.

Резервациите за предстоящия зимен сезон са от предимно български туристи.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет