Личен лекар с подробности за направленията за PCR тест за коронавирус

Според взетото от здравните власти решение отпадна регулацията в направленията за PCR изследване – ще се издават толкова направления, колкото е необходимо. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Дружеството на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18535

Направленията ще бъдат издавани само на хора, които са със симптоми. Няма да се издават направления за хора, които са изследвани веднъж, на тези, които заминават за чужбина, както и на тези, на които е направен антигенен тест, уточни той.

Д-р Миндов отбеляза, че антигенният тест не се признава, когато човек трябва да бъде приет в болница, а се изисква PCR тест. PCR тестът се прави на входа на болницата, което забавя приемът, коментира той.

За издаването на електронно направление е необходимо човек, който има съмнения за коронавирус, да се обади на личния си лекар, който, след като прецени състоянието на пациента, му изпраща по електронен път код за дадена лаборатория,с който може да се изследва безплатно за COVID-19, каза още д-р Георги Миндов.

Лекарите в София искат алгоритъм за PCR тестове и кабинети за COVID-19

Той посочи, че за съжаление, поради специфичните изисквания за логистика и съхранение на ваксината за COVID-19, тя няма да може да се използва в кабинетите на личните лекари. Малките населени места ще бъдат дискриминирани и няма да могат да получат ваксините. Трябва да се мисли в тази насока, подчерта председателят на Дружеството на общопрактикуващите лекари в София

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18535

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет