Лекар с коронавирус избра да работи на първа линия

Във време на пандемия все по-често се случва медиците да избират здравето на пациентите си пред своето. Такъв е случаят и с директора на Онкологичния център в Русе, който работи в разкрития наскоро COVID-сектор, въпреки че самият той е с коронавирус. Екип на Нова телевизия влезе в отделението, за да го покаже за първи път отвътре и да ни срещне с доктор Камен Кожухаров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18919

„Съществува приказката „мокър от дъжд не се бои”. Аз се чувствам добре, почти нямам симптоми и вероятно съм от групата, която преминава през вируса по-леко. Направих си бърз тест, за да проверя просто как се чувства пациентът. Аз съм добре и искам да помогна и разбера каква е организацията в отделението”, каза д-р Кожухаров.

1792 са новозаразените с COVID-19, а 1039 са оздравелите

Лекарят разкри, че най-същественият проблем в лечебното заведение е кислородът. Сградата, в която е разкрит COVID-секторът, не е предвидена за пациенти с такива нужди.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18919

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.29 | 11:53
    Това не е ли подсъдно? Тоя се разнася с вируса между болни и здрави вместо да се изолира.
  2. 2020.11.29 | 10:36
    Ако вие сте лабораторен лекар и правите ръчно ДКК с микроскоп, но устройството ви е счупено може да пишете в Google диференциален брояч и да броите с програмата на компютъра с клавиатурата.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет