Ръст на хоспитализираните в МБАЛ - Шумен отчитат от лечебното заведение

След няколко дни на задържане на нивото на хоспитализираните, от вчера отново има ръст на болните, постъпващи за лечение. Вчера са приети 27 пациенти, а са изписани 16 души". Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

По думите й вече 257 пациенти са настанени в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен. От тях шестима са в отделението "ОАИЛ", а четирима са интубирани. Сред заразените е и момиченце на година и 11 месеца от Шумен, което е в задоволително състояние.

РЗИ-Ловеч с уточнение за новите мерки

Двама пациенти с коронавирусна инфекция са починали вчера в лечебното заведение - мъж на 54 години от Шумен и мъж на 70 години от с. Мараш, каза още д-р Маринова.


Тя отбеляза, че всеки ден има и заразени медици. Работещите в МБАЛ-Шумен полагат огромни усилия за лечението на пациентите, много трудно се правят графиците за работа, непрекъснато се търсят заместници на болни или карантинирани медици, обясниха от лечебното заведение и отново призоваха гражданите да спазват противоепидемичните мерки.
Новодиагностицирани с COVID-19 са 53 жители на област Шумен през последното денонощие. Продължава да се увеличава групата на младите хора - общо 10 от заразените /18,8 процента/ са на възраст между 20 и 28 години. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет